PERINTEINEN SITRUUNAKAKKU

ästä tuli yksi kahvikakku suosikkini! Raikas sitruunanmakuinen kakku sopii kevääseen. Kahvikakut ovat olleet tässä aika ajankohtainen asia muutenkin, kun olen tehnyt kahvikakut ja pikkuleivät -näyttöä töissä. Tämä kakku pääsikin yhdeksi näyttötyöksi. Kivaa viikonjatkoa! 😇

PERINTEINEN SITRUUNAKAHVIKAKKU
  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka huolellisesti (esim. vuokaspraylla). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa välillä voimakkaasti. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.

Pese sitruuna ja raasta kuori raastimella. Halkaise sitten sitruuna ja purista siitä mehut. Lisää taikinaan sitruunankuoriraaste ja mehu.

Kypsennä kakkua uunissa 50-60 minuuttia. Anna valmiin kakun jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa sitten vuoasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *