PERINTEISET KORVAPUUSTIT

Korvapuustit maistuvat vuodenajasta ja päivästä riippumatta! Puustit maistuvat kahvin tai teen kanssa, mutta omasta mielestä paras juoma puustien kanssa on ehdottomasti kylmä maito. Korvapuusteissa yksi päämausteista on kaneli. Käytän paljon kanelia, koska tykkään sen mausta.

Kanelia on kuitenkin montaa eri lajiketta ja käytän nimenomaan leivonnassa ceyloninkanelia, sen terveellisyyden takia (googleta lisätietoa kaneleista – niissä on eroja!).

Tiesitkö, että kansallista korvapuustipäivää vietetään 4.10.? Kokeile sinäkin leipoa näitä, ovat nimittäin herkkua!

KORVAPUUSTIT | n. 15 isoa pullaa

Taikina

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 tl kardemummaa
  • 2 tl suolaa
  • 950 g puolikarkea vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Täyte

  • 200 g voita
  • kaneli-sokeriseosta

Muurenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita kunnes hiiva on kokonaan liuennut.
Lisää joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää seokseen jauhoja ja vaivaa taikinaa, kunnes saat siihen hyvän sitkon. Lisää viimeiseksi loput jauhot ja pehmeä rasva.

Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpöisessä paikassa muovikelmun alla noin 30 minuuttia.

Kauli kohonnut taikina 0,5-1 cm paksuiseksi ja levitä päälle pehmeä voi, sokerit ja kaneli. Rullaa taikinalevy ja leikkaa rullasta kolmioita. Käännä kolmiot kärki ylöspäin ja paina pikkurillien avulla keskeltä, jotta puusteihin tulee kaunis kuvio.

Sivele puustit kananmunalla ja koristele mantelilastuilla ja raesokerilla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia (riippuen pullan koosta).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *