Perinteinen kinkku-juustopiirakka - luottoreseptini

maanantai 17. syyskuuta 2018
Kinkku-juustopiirakasta tulee lapsuus mieleen. Tätä on aina välillä pakko tehdä ja valmistushan on piirakoista helpoimmasta päästä. Laitoin piirakkaan tällä kertaa kinkun lisäksi punasipulia, punaista paprikaa ja fetaa. Kasviksissa ja juustoissa voi leikitellä oman mielen mukaan. Itse tykkään kovin fetasta piirakoissa ja pizzassa, joten sitä päätyi tällä kertaa mukaan. Aurajuusto tai vuohenjuusto sopisi piirakkaan myös kovin hyvin! Tässä resepti olkaapa hyvät.


PERINTEINEN KINKKU-JUUSTOPIIRAKKA - LUOTTORESEPTINI

Suussasulava piirakkapohja

  • 130 g voita
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl suolaa

Täyte

  • 250-300 g kinkkusuikaleita
  • 2 dl ruokakermaa
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 punasipuli
  • 100 g fetajuustoa
  • juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • valkosipulijauhetta
  • pizzamaustetta
  • pippuria
  • suolaa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä voi ja rahka ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Lisää piirakkapohjan päälle pilkottu paprika, kinkkusuikaleet ja pilkottu sipuli. Lisää joukkoon fetakuutioita ja juustoraastetta. Sekoita ruokakerma, rahka ja kananmuna sekaisin ja mausta seos. Kaada vuokaan muiden ainesten päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes piirakan pinta ja reunat ovat saaneet väriä. Voit paiston loppua kohden alentaa uunin lämpötilaa 200 asteeseen alalämmölle, jotta pohja kypsyy myös varmasti. Koristele piirakka halutessasi tuoreilla yrteillä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)