IRISH CREAM-SUKLAA HYYDYKEKAKKU
Pohja
- 100 g digestivekeksejä
- 20 g kaakaojauhetta
- 40 g voita
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 400 g (2 prk) Valio Irish cream & coffee -makurahkaa
- 2 dl vispikermaa
- 0,5 dl fariinisokeria
- 3 liivatelehteä
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g tummaa suklaata
- 0,5 dl vispikermaa
- Kuorrutesuklaata
- Kultaglitteriä (syötävää)
- tai esimerkiksi suklaamakeisia
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää makurahka ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Ota pehmenneet liivatelehdet pois vedestä ja sulata ne mikrossa.
Ota lusikallinen täytemassaa ja sekoita se liivatenesteen kanssa sekaisin. Kaada neste täytemassaan ja sekoita sekaisin. Kaada valmis täyte keksimurupohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia.
Kuorrute: Pilko suklaa paloiksi ja sulata mikrossa välillä sekoitellen. Lämmitä kerma mikrossa ja sekoita suklaan kanssa sekaisin, niin että siitä muodostuu suklaakuorrute. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille.
Koristeisiin tarvitset kuorrutesuklaata, syötävää glitteriä ja reunakalvoa. Nämä kaikki pitäisi löytyä leivontaliikkeistä (esim. Confetti) tai nettikaupoista. Leikkaa reunakalvoista suikaleita ja tupsuttele glitteriä kalvon päälle sudin avulla. Sulata kuorrutesuklaa mikrossa ja levitä ohueksi kalvon päälle.
Kieritä kalvot rullalle ja koveta pakkasessa muutaman minuutin ajan. Kuorrutesuklaa kovettuu nopeasti kylmässä ja reunakalvo tuo kiiltävän pinnan koristeelle. Voit myös halutessasi koristella kakun esimerkiksi suklaamakeisilla tms.
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)