IRISH CREAM-SUKLAA HYYDYKEKAKKU

Törmäsin kaupassa uutuus tuotteeseen Valiolta, Irish cream & coffee -makurahkaan. Siitä lähtikin idea hyydykekakkuun ja tottakai vähän suklaatakin päätyi mukaan. Pohjassa käytin digestivekeksejä, mutta laitoin joukkoon kaakaojauhetta ja vaniljaa tuomaan lisää makua. Kokonaisuus on oikein maistuva, ehkä enemmän aikuiseen makuun.

IRISH CREAM-SUKLAA HYYDYKEKAKKU

Pohja

  • 100 g digestivekeksejä
  • 20 g kaakaojauhetta
  • 40 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 400 g (2 prk) Valio Irish cream & coffee -makurahkaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuorrute

  • 50 g tummaa suklaata
  • 0,5 dl vispikermaa

Koristeluun

  • Kuorrutesuklaata
  • Kultaglitteriä (syötävää)
  • tai esimerkiksi suklaamakeisia

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi, kaakaojauhe ja sokerit. Painele keksimuruseos leivinpaperoituun irtopohjavuokaan, halkaisija noin 18 cm. Siirrä pohja kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää makurahka ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Ota pehmenneet liivatelehdet pois vedestä ja sulata ne mikrossa.

Ota lusikallinen täytemassaa ja sekoita se liivatenesteen kanssa sekaisin. Kaada neste täytemassaan ja sekoita sekaisin. Kaada valmis täyte keksimurupohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia.

Kuorrute: Pilko suklaa paloiksi ja sulata mikrossa välillä sekoitellen. Lämmitä kerma mikrossa ja sekoita suklaan kanssa sekaisin, niin että siitä muodostuu suklaakuorrute. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille.

Koristeisiin tarvitset kuorrutesuklaata, syötävää glitteriä ja reunakalvoa. Nämä kaikki pitäisi löytyä leivontaliikkeistä (esim. Confetti) tai nettikaupoista. Leikkaa reunakalvoista suikaleita ja tupsuttele glitteriä kalvon päälle sudin avulla. Sulata kuorrutesuklaa mikrossa ja levitä ohueksi kalvon päälle.
Kieritä kalvot rullalle ja koveta pakkasessa muutaman minuutin ajan. Kuorrutesuklaa kovettuu nopeasti kylmässä ja reunakalvo tuo kiiltävän pinnan koristeelle. Voit myös halutessasi koristella kakun esimerkiksi suklaamakeisilla tms.

You might be interested:  PERINTEINEN KINKKU-JUUSTOPIIRAKKA - LUOTTORESEPTINI

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *