ETUSIVU

Tervetuloa sivustolleni jannenkeittiossa.fi! Täällä jaan kanssanne omat reseptini, ruoanlaittovinkkini, ja tarinat matkaltani ruoanlaiton maailmaan. Blogin nimi on kunnianosoitus lapsuuden ystävälleni Jannelle, jonka kanssa vietimme monta unohtumatonta hetkeä keittiössä.

Jannenkeittiossa.fi on paikka, jossa yhdistän kaksi suurinta intohimoani – ruoanlaiton ja suunnittelun. Toivon, että löydät sivustoltani inspiraatiota, ideoita ja vinkkejä omiin keittiöseikkailuihisi.

Tämä blogi on minulle paljon enemmän kuin vain paikka jakaa reseptejä. Se on paikka jakaa tarinoita, luoda yhteisöä, ja jakaa rakkauteni ruoanlaittoon. Olen innoissani, että olet täällä seuraamassa matkaani, ja toivon, että nautit sivustostani yhtä paljon kuin minä nautin sen luomisesta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan, toivottavasti viihdyt seurassamme!

RAPEA SIEMENNÄKKÄRI

Herkullinen siemennäkkäri valmistuu käden käänteessä seuraavalla reseptillä. Reseptiin olen käyttänyt valmista siemensekoitusta ja chia-siemeniä. Siemenet voi valita oman maun mukaan. Näkkärit ovat gluteenittomia, kun valmistusvaiheessa sidot massan gluteenittomalla jauhoseoksella ja vedellä. Resepti on helppo ja nopea ja päälle ripoteltu sormisuola kruunaa maun. 😋

HELPPO TUUNATTAVA SUKLAAKAKKU

Loppiaisen joulun pois siivouksen ohessa siivoilin myös keittiön kaappeja. Käytin tähän suklaakakkuun ne viimeisetkin joulusta jääneet suklaajämät. Pussinpohjat tai/ja suklaalevyt pääsevät tässä reseptissä uuteen käyttöön tuhdin ja herkullisen suklaakakun muodossa.

Kakkuun voit käyttää myös esim. pähkinämurua mantelijauheen tilalla tai vaihtaa appelsiinipalat toiseen kuivattuun hedelmäpalaan. Kakun kruunaa herkullinen suklaaganachekuorrutus ja kaiken päälle vielä kermavaahto suklaakoristein. Miten sinä tuunaisit tämän kakun?

Kakku on kostutettu punssi-vesiseoksella. Kostutus on tärkeä osa valmistusta, koska kakku on aika tiivis – kahvikakkumainen. Aromikas alkoholi tuo hyvää sävyä kakkuun. Punssin tilalla voi käyttää konjakkia tms.

Ruokosokerin voi korvata tavallisella kidesokerilla, jos ruokosokeria ei satu löytymään kuivakaapista.

OMENAKAKKU

Tämä resepti on ollut vuosia reseptivihkossani. Varmaan yli 10 vuotta. Jonkin aikaa on vierähtänyt edellisestä kerrasta kun tätä omenakakkua leivoin. Omenakauden ollessa täällä, halusin tehdä taas tätä suussa sulavaa omenakakkua. Kakun kanssa sopii täydellisesti vaniljakastike. Nyt herkuttelemaan! 😍

MUSTIKKABOSTON

Bostonkakkuun voi pyöräyttää mitä erilaisempia täytteitä. Perinteisin taitaa olla klassikko kaneli-sokeritäyte, jolloin korvapuustit muuntautuu kakuksi. Tähän täytteeseen kokeilin laittaa maustamatonta tuorejuustoa ja mustikoita. Kakusta tuli ihanan kostea ja se menikin viimeistä murua myöten kaupaksi!

MUSTIKKAPIIRAKKA PULLAPOHJALLA

Kesäleivosten perinneherkku: mustikkapiirakka pullataikinaan! Olipahan kiva päästä pitkästä aikaa pullataikinan tekoon. Tämän reseptin piirakan voi valmistaa noin 26-28 cm piirakkavuokaan. Kuvan piirakka on valmistettu 25 cm vuokaan, jolloin reunat ovat vähän paksummat.

Tämä on parhaimmillaan tuoreiden mustikoiden kanssa, mutta pakasteesta otetut käyvät myös. Joko sinä olet kerinnyt tekemään kesän mustikkapiirakan? Täällä ei keretty tänä kesänä mustikkametsään, eikä pakkaseenkaan tunnu mahtuvan enää yhtään enempää marjoja. Pieni erä lähti marjatorilta mukaan, joten sain tekosyyn tehdä piirakkaa. 😄