Loppiaisen joulun pois siivouksen ohessa siivoilin myös keittiön kaappeja. Käytin tähän suklaakakkuun ne viimeisetkin joulusta jääneet suklaajämät. Pussinpohjat tai/ja suklaalevyt pääsevät tässä reseptissä uuteen käyttöön tuhdin ja herkullisen suklaakakun muodossa.
Kakkuun voit käyttää myös esim. pähkinämurua mantelijauheen tilalla tai vaihtaa appelsiinipalat toiseen kuivattuun hedelmäpalaan. Kakun kruunaa herkullinen suklaaganachekuorrutus ja kaiken päälle vielä kermavaahto suklaakoristein. Miten sinä tuunaisit tämän kakun?
Kakku on kostutettu punssi-vesiseoksella. Kostutus on tärkeä osa valmistusta, koska kakku on aika tiivis – kahvikakkumainen. Aromikas alkoholi tuo hyvää sävyä kakkuun. Punssin tilalla voi käyttää konjakkia tms.
Ruokosokerin voi korvata tavallisella kidesokerilla, jos ruokosokeria ei satu löytymään kuivakaapista.
SUKLAAKAKKU – JÄMÄT HYÖTYKÄYTTÖÖN KAAPEISTA
Pohja
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl ruokosokeria
- 2 kananmunaa
- 0,25 dl rypsiöljyä
- 200 g suklaata (käytin kahta erilaista suklaata, toisessa oli pientä pähkinämurua)
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl leivontakaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl mantelijauhetta
- 50 g Salliselta appelsiinikuoripaloja
- n. 1 dl punssia
- n. 0,5 dl vettä
- 1 dl vispikermaa
- 100 g tummaa suklaata
- 1,5 rkl voita
- 1 dl vispikermaa
- ripaus sokeria kerman joukkoon
- suklaakoristeita