SOKERITON, JAUHOTON JA LAKTOOSITON MUTAKAKKU

Kesää kohti leivonta muuttuu keveämmäksi ja mielessä pyörii kaikenlaisia kevyitä ja raikkaita herkkuja, joita jakaa tänne blogiin. Tämän päiväinen herkku on sokeriton, jauhoton ja laktoositon mutakakku. Käytin suklaana Brunbergin sokeritonta ja laktoositonta suklaata joita myydään kaupassa 50 gramman pieninä levyinä. Nämä levyt ovat makeutettu stevialla ja maltitolilla. Makeutta mutakakkuun tuovat myös banaanit. Mitä enemmän pilkkuja banaaneissa on sitä makeampia ne ovat. Tämä mutakakku on kostea ja ei lainkaan kuiva. Makean- ja suklaanhimo menee kakun mukana. 😉

Mutakakun kruunaa makeat ja tuoreet mansikat.

SOKERITON, JAUHOTON JA LAKTOOSITON MUTAKAKKU

  • 140 g laktoositonta voita
  • 200 g (4 levyä) Brunberg sokeritonta suklaata
  • 2 banaania
  • 4 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 1 1/5 dl kaakaojauhetta
  • tuoreita marjoja koristeluun

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Pingota leivinpaperi 16-18cm irtopohjavuoan pohjalle (vuokaa ei voidella). Sulata voi kattilassa ja siirrä sulanut voi pois hellalta. Paloittele suklaa voisulaan ja anna suklaan sulaa joukkoon. Murskaa banaanit haarukalla ja lisää joukkoon. Surauta sauvasekoittimella seos tasaiseksi.

Lisää joukkoon ripaus suolaa ja kananmunat yksitellen jokaisen välissä sekoittaen. Lisää lopuksi kaakaojauhe siivilän läpi. Kaada seos irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuutin ajan. Koristele jäähtynyt kakku esimerkiksi mansikoilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *