RAPEA SIEMENNÄKKÄRI

Herkullinen siemennäkkäri valmistuu käden käänteessä seuraavalla reseptillä. Reseptiin olen käyttänyt valmista siemensekoitusta ja chia-siemeniä. Siemenet voi valita oman maun mukaan. Näkkärit ovat gluteenittomia, kun valmistusvaiheessa sidot massan gluteenittomalla jauhoseoksella ja vedellä. Resepti on helppo ja nopea ja päälle ripoteltu sormisuola kruunaa maun. 😋

RAPEA SIEMENNÄKKÄRI | pellillinen

Ainekset

  • 5 dl siemensekoitusta (esim salaattimix, jossa auringonkukansiemen, kurpitsansiemen, pinjansiemen, karpalorouhe)
  • 1 rkl chia-siementä
  • n. 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper fin mix)
  • 1,5 rkl öljyä
  • 1,5 tl suolaa
  • n. 1,75 dl kuumaa vettä
  • Sormisuolaa päälle
Kiehauta vettä vedenkeittimessä. Sekoita siemenet, öljy, suola ja jauhot. Lisää kiehunutta vettä sen verran, että taikinasta tulee muotoiltavaa. Levitä uunipellille ohueksi levyksi ja sirottele päälle sormisuolaa.
Paista 170 asteisessa uunissa (kiertoilma) noin 25 minuuttia tai kunnes näkkäri on saanut tarpeeksi väriä. Anna jäähtyä ja paloittele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *