HELPPO TUUNATTAVA SUKLAAKAKKU

Loppiaisen joulun pois siivouksen ohessa siivoilin myös keittiön kaappeja. Käytin tähän suklaakakkuun ne viimeisetkin joulusta jääneet suklaajämät. Pussinpohjat tai/ja suklaalevyt pääsevät tässä reseptissä uuteen käyttöön tuhdin ja herkullisen suklaakakun muodossa.

Kakkuun voit käyttää myös esim. pähkinämurua mantelijauheen tilalla tai vaihtaa appelsiinipalat toiseen kuivattuun hedelmäpalaan. Kakun kruunaa herkullinen suklaaganachekuorrutus ja kaiken päälle vielä kermavaahto suklaakoristein. Miten sinä tuunaisit tämän kakun?

Kakku on kostutettu punssi-vesiseoksella. Kostutus on tärkeä osa valmistusta, koska kakku on aika tiivis – kahvikakkumainen. Aromikas alkoholi tuo hyvää sävyä kakkuun. Punssin tilalla voi käyttää konjakkia tms.

Ruokosokerin voi korvata tavallisella kidesokerilla, jos ruokosokeria ei satu löytymään kuivakaapista.

SUKLAAKAKKU – JÄMÄT HYÖTYKÄYTTÖÖN KAAPEISTA

Pohja

  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl ruokosokeria
  • 2 kananmunaa
  • 0,25 dl rypsiöljyä
  • 200 g suklaata (käytin kahta erilaista suklaata, toisessa oli pientä pähkinämurua)
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl leivontakaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl mantelijauhetta
  • 50 g Salliselta appelsiinikuoripaloja
Kostutus
  • n. 1 dl punssia
  • n. 0,5 dl vettä
Ganache
  • 1 dl vispikermaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1,5 rkl voita
Päälle
  • 1 dl vispikermaa
  • ripaus sokeria kerman joukkoon
  • suklaakoristeita
Sulata suklaa esimerkiksi kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Siirrä sivuun. Vaahdota kananmuna ja sokerit paksuksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekaisin sattumia mukaan ottamatta. Siivilöi kuivat aineet sokeri-munavaahtoon ja lisää vuoroin suklaasuklaa joukkoon. Sekoita kunnes tasainen. Lisää kuivatut hedelmäpalat ja öljy.
Voitele n. 16-17 cm kakkuvuoka. Paista 160 asteisessa uunissa keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna valmiin kakun jäähtyä. Kostuta jäähtynyt kakku ja anna tekeytyä viileässä seuraavaan päivään.
Valmista seuraavana päivänä kuorrute. Laita kattilaan pilkottu suklaa ja kerma. Lämmitä pienellä lämmöllä, kunnes suklaa sulanut kerman joukkoon. Lisää nokare voita ja anna sulaa joukkoon.
Nosta kakku ritilälle ja kaada kuorrute kakun päälle tasaisesti. Nosta kuorrutettu kakku kylmään, jotta kuorrute jähmettyy. Vatkaa vielä vähän kermaa ja kuorruta kakun kansi. Koristele vaikkapa suklaakoristeilla. Kakun riittoisuus n. 6-8 henkilölle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *