Tämä resepti on ollut vuosia reseptivihkossani. Varmaan yli 10 vuotta. Jonkin aikaa on vierähtänyt edellisestä kerrasta kun tätä omenakakkua leivoin. Omenakauden ollessa täällä, halusin tehdä taas tätä suussa sulavaa omenakakkua. Kakun kanssa sopii täydellisesti vaniljakastike. Nyt herkuttelemaan! 😍
- 2 kananmunaa
- 175 g voita sulatettuna
- 2,5 dl sokeria
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 200 g kermaviiliä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 3 suurehkoa omenaa
- fariinisokeria
- kanelisokeria
Vaahdota kananmuna ja sokeri. Sulata voi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää taikinaan vuorotellen kuivat aineet ja voisulaa. Lisää lopuksi kermaviili.
Voitele kakkuvuoka (23 cm) ja leivitä vuoka kevyesti kanelisokerilla. Kaada taikina vuokaan. Kuori ja viipaloi omenat ja asettele ne kakun päälle. Ripottele päälle vielä hieman fariinisokeria. Paista 160-175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes kakku on kypsä ja kauniin värinen.
Lämmin Omenapiirakka vaniljakastikkeella. Nam voiko sen parempaa olla syksyn korvalla 😊
VastaaPoistaMira ja Veijo
Samaa mieltä :)
PoistaMoikka,
VastaaPoistaMitä luulet, voinko käyttää omenoiden tilalla marjoja, esim. mustikoita? :)
Moi!
PoistaUskoisin marjojen toimivan oikein hyvin. :) Jos marjat ovat pakasteesta, saattaisin sulattaa ne ja pyöritellä kevyesti perunajauhoissa, jotta kakku ei vety liikaa marjojen nesteestä.
Kerro toki mitä tykkäsit, jos päädyt kokeilemaan.