MUSTIKKABOSTON TUOREJUUSTOLLA
Pohja
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl maitoa/vettä
- 25 g tuorehiivaa
- ¾ dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl kanelia
- 100 g voita
- 1 muna
- munaa voiteluun
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g mustikkaa
- 2 tl perunajauhoja
- 0,5 dl sokeria
- (1 tl vaniljasokeria)
Kuorrute
- 2 rkl vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 dl tomusokeria
Koristelu
- pähkinä/mantelirouhetta
Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30-45 min. Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi n. 30 x 40 cm. Jos käytät pakastemustikoita, sulata ne ja valuta, jotta kaikki ylimääräinen neste lähtee pois.
Pyörittele mustikat perunajauhossa. Levitä pehmeä tuorejuusto taikinalevyn päälle ja ripottele päälle mustikat. Ripottele lopuksi sokeri. Jätä suorakaiteen toisesta sivusta noin sentti paljaaksi. Pyöritä taikinalevy kireälle rullalle ja leikkaa tasapaksuja paloja (n. 5 senttisiä).
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (n. 24 cm), voitele vuoka vuokaspraylla ja asettele taikinapalat vuokaan. Anna vielä kohota n. 20-30 min. Voitele munalla ja paista uunin alatasolla 180 asteessa n. 20-25 min, kunnes kakku on kypsä ja kauniin värinen.
Valmista kuorrute sekoittamalla aineet yhteen ja valuta valmiin, jäähtyneen bostonkakun päälle. Ripottele päälle pähkinä/mantelirouhetta.
Mustikkapullaa, nam!
VastaaPoista