MUSTIKKABOSTON

Bostonkakkuun voi pyöräyttää mitä erilaisempia täytteitä. Perinteisin taitaa olla klassikko kaneli-sokeritäyte, jolloin korvapuustit muuntautuu kakuksi. Tähän täytteeseen kokeilin laittaa maustamatonta tuorejuustoa ja mustikoita. Kakusta tuli ihanan kostea ja se menikin viimeistä murua myöten kaupaksi!

MUSTIKKABOSTON TUOREJUUSTOLLA

Pohja

  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl maitoa/vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 100 g voita
  • 1 muna
  • munaa voiteluun

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g mustikkaa
  • 2 tl perunajauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • (1 tl vaniljasokeria)

Kuorrute

  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl tomusokeria

Koristelu

  • pähkinä/mantelirouhetta

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon loput aineet. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30-45 min. Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi n. 30 x 40 cm. Jos käytät pakastemustikoita, sulata ne ja valuta, jotta kaikki ylimääräinen neste lähtee pois.

Pyörittele mustikat perunajauhossa. Levitä pehmeä tuorejuusto taikinalevyn päälle ja ripottele päälle mustikat. Ripottele lopuksi sokeri. Jätä suorakaiteen toisesta sivusta noin sentti paljaaksi. Pyöritä taikinalevy kireälle rullalle ja leikkaa tasapaksuja paloja (n. 5 senttisiä).

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (n. 24 cm), voitele vuoka vuokaspraylla ja asettele taikinapalat vuokaan. Anna vielä kohota n. 20-30 min. Voitele munalla ja paista uunin alatasolla 180 asteessa n. 20-25 min, kunnes kakku on kypsä ja kauniin värinen.

Valmista kuorrute sekoittamalla aineet yhteen ja valuta valmiin, jäähtyneen bostonkakun päälle. Ripottele päälle pähkinä/mantelirouhetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *