Kesän ehdottomasti yksi parhaimmista kakuista tulee tässä! Britakakku on helpohko valmistaa ja sopivan kevyt herkku, siis kevyt syödä mutta kalorit varmaan sanoo muuta. 😉
Kesä on mennyt oikein kivasti vaikka lomasta voin vain haaveilla. Koulu ja työ on ollut siis kesälläkin mukana arki- ja välillä viikonloppukuvioissakin. Pari postausta on kuitenkin takataskussa tänne blogiin jo valmiina. Tässä ensimmäinen. Oletko maistanut Britaa ja mikä on paras täyte siihen? Itse ihastuin tähän tuoreilla marjoilla täytettyyn versioon, mutta syksyä kohden voisi jotain toistakin versiota testata. Raparperi kuulostaisi hyvältä.. 😋
BRITAKAKKU
- 125 g margariinia tai voita
- 1 dl sokeria
- 3 keltuaista
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl kevytmaitoa
- 3 valkuaista
- 1 ½ dl sokeria
- (1 dl mantelilastuja)
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 2 dl vispikermaa
- 100 g pensasmustikoita
- 100 g vadelmaa
- n. 200 g tuoretta mansikkaa
Koristelu
- n. 100 g tuoreita mansikoita
- pensasmustikoita
- vadelmia
- sitruunamelissaa
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita jauhot vuorotellen taikinaan maidon kanssa. Aseta leivinpaperi kahden irtopohjavuoan (23cm) pohjalle ja voitele vuoat vuokaspraylla. Levitä taikina molempien vuokien pohjalle. Levitä vaahdotettu marenki pohjataikinan päälle ja lisää halutessasi mantelilastuja marengin päälle.
Paista britakakkuja 175-asteessa (kiertoilma 160) 20-30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa ja pohja on kypsynyt. Vatkaa sillä aikaa kerma ja vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
Kakkupohjien jäähdyttyä nosta toinen kakkulevy tarjoiluvadille. Levitä päälle vaniljakerma ja marjoja. Nosta toinen kakkulevy päälle ja lisää samoin vaniljakerma ja marjat. Koristele sitruunamelissalla tai syötävillä kukilla. Jätin kakun reunat paljaaksi, jotta marenki pysyi rapsakkana.
Ihanan kesäinen Britakakku, en ole koskaan itse tehnyt.
VastaaPoistaKiitos, tää oli kyllä herkkua. ☺️😋
Poista