Täydellinen pizzapohja

lauantai 1. helmikuuta 2020
Tällä reseptillä olen tehnyt useamman kerran pizzaa. Viime kerrasta on kulunut jo sen verran aikaa, että tänä viikonloppuna virhe täytyi korjata. Pizzapohjan ainekset kun mittaa tarkasti, on lopputulos aina yhtä herkullinen. Mitkä ovat sinun suosikkitäytteet?


PIZZAPOHJA | 2:lle pizzalle

  • 5 ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja (korvaa 0,5-1 dl ruisjauholla)
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 3 tl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Sekoita vesi, hiiva, öljy ja suola sekaisin kulhossa. Lisää vähitellen jauhoja ja vaivaa taikinaksi, yleiskoneella noin 5 minuuttia tai käsin noin 7-10 minuuttia, kunnes muodostuu sitkoa ja taikina irtoaa kulhon reunoilta. Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla, jos haluat rukiisemman pohjan. Anna kohota lämpimässä paikassa 30 min - 1 tunti. Itse kohotin taikinan uunissa, 50 asteen lämmössä noin 15-20 min, kunnes taikina oli kohonnut kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaa vielä hetki kohotuksen jälkeen ja kaulitse ohueksi pizzapohjaksi. Levitä pohjan päälle tomaattikastike ja muut täytteet. Paista 250-300 asteessa (niin kuumalle kun kotiuunin saat), kunnes pohja on ottanut hieman väriä ja juusto on kauniin sulanutta. Tällä kertaa pizzan päälle sattui tulemaan kananfilettä, fetaa, oliiveja, ananasta ja rucolaa.

1 kommentti

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)