Joulun glögijuustokakku

maanantai 23. joulukuuta 2019
Joulu kolkuttelee jo ovella ja pääsin leipomaan vähän jouluistakin kakkua eli mausteisen glögijuustokakun. Tässä kakussa tosiaan maistuu joulu! Käytin kakun maustamiseen piparkakkumaustetta, appelsiininkuoriraastetta, kanelia ja vaniljaa. Kiille on tehty glögitiivisteen ja veden sekoituksesta, eli on vähän vahvempaa kun valmis glögijuoma. Kiilteen värikin on vahvempi kun käyttää tiivistettä.

Kakun koristelu on runsas. Kakun pinnalla on koriste"suklaasta" tehtyjä koristeita, jotka koristelin nonparelleilla. Lisäksi koristeina on tuoretta rosmariinia, kanelitankoja ja makeisia.

Meidän joulu jatkuu tästä aika perinteisin menoin. Joulusauna lämpiää huomenna, maistellaan herkullisia ruokia ja vähän lahjojakin ollaan hankittu. Hyvää joulua! :)


MAUSTEINEN GLÖGIJUUSTOKAKKU | 10-12 hlö

Pohja

  • 180 g joulupipareita
  • 70 g voita

Täyte

  • 6 dl vispikermaa
  • 400 maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl tomusokeria
  • 6 liivatetta

Kiille
  • 1,5 dl glögitiivistettä
  • 1,5 dl vettä
  • 4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Aseta halutessasi reunakalvo kakkuvuoan reunoille ja suihkauta vuokasprayta reunoille. Murskaa piparit monitoimikoneella ja sulata voi. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (vuoka n. 22 cm) pohjalle ja painele keksimuruseos leivinpaperin päälle.

Vaahdota kerma kevyesti. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen mausteet ja sokeri. Lisää tämä kerman joukkoon. Sulata pehmenneet liivatelehdet mikrossa kiehuvaksi. Lisää joukkoon lusikallinen kakkumassaa ja sekoita. Kaada seos loppuun kakkumassaan ja sekoita nopeasti. 

Kaada kakkutäyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä noin neljä tuntia kylmässä.

Valmista kakulle kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Sulata ja sekoita glögi-vesiseoksen kanssa. Kaada kakun päälle.

Koristele ja irroita kakku vuoasta, kun kiille on hyytynyt noin parin tunnin ajan kylmässä. Kakun voi myös antaa hyytyä yön yli kylmässä.


2 kommenttia

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)