Kakun koristelu on runsas. Kakun pinnalla on koriste"suklaasta" tehtyjä koristeita, jotka koristelin nonparelleilla. Lisäksi koristeina on tuoretta rosmariinia, kanelitankoja ja makeisia.
Meidän joulu jatkuu tästä aika perinteisin menoin. Joulusauna lämpiää huomenna, maistellaan herkullisia ruokia ja vähän lahjojakin ollaan hankittu. Hyvää joulua! :)
MAUSTEINEN GLÖGIJUUSTOKAKKU | 10-12 hlö
Pohja
- 180 g joulupipareita
- 70 g voita
Täyte
- 6 dl vispikermaa
- 400 maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl tomusokeria
- 6 liivatetta
Kiille
- 1,5 dl glögitiivistettä
- 1,5 dl vettä
- 4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Aseta halutessasi reunakalvo kakkuvuoan reunoille ja suihkauta vuokasprayta reunoille. Murskaa piparit monitoimikoneella ja sulata voi. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (vuoka n. 22 cm) pohjalle ja painele keksimuruseos leivinpaperin päälle.
Vaahdota kerma kevyesti. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen mausteet ja sokeri. Lisää tämä kerman joukkoon. Sulata pehmenneet liivatelehdet mikrossa kiehuvaksi. Lisää joukkoon lusikallinen kakkumassaa ja sekoita. Kaada seos loppuun kakkumassaan ja sekoita nopeasti.
Kaada kakkutäyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä noin neljä tuntia kylmässä.
Valmista kakulle kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Sulata ja sekoita glögi-vesiseoksen kanssa. Kaada kakun päälle.
Koristele ja irroita kakku vuoasta, kun kiille on hyytynyt noin parin tunnin ajan kylmässä. Kakun voi myös antaa hyytyä yön yli kylmässä.
Saat tehdä meille ensijouluna tälläsen :D
VastaaPoistaOk! :D
Poista