Kesäinen leipäjuustosalaatti

tiistai 25. kesäkuuta 2019
Leipäjuustosalaatti vie kielen ja nälän mennessään. Herkullisen raikas ja kesäinen salaatti sopii grilliruoan kaveriksi tai ihan sellaisenaan. Rapea frisee on saanut kaverikseen ruokaisuutta tuovaa jyväpastaa ja salaatin kruunaa Rajamäen mansikka balsamikastike. Balsamikastike tuo kivaa makeutta salaattiin. 

Balsamikastiketta löytyy ainakin Prismoista ja lisäksi valikoimassa on mm. perinteistä, valkoista, sitruunan- ja viikunanmakuista kastiketta. Valinnanvaraa siis on, jos mansikka ei ole omaan mieleen.


LEIPÄJUUSTOSALAATTI

  • 1 ruukku friseesalaattia
  • 0,5 dl jyväpastaa
  • kourallinen tummia viinirypäleitä
  • 1/3 kurkusta
  • 200-250 g leipäjuustoa
  • kourallinen rucolaa
  • pari pientä päärynää
  • Rajamäen mansikka balsamikastiketta

Keitä pasta napakaksi. Huuhtele frisee, rucola ja viinirypäleet. Pilko kurkku paloiksi ja leikkaa juustosta kolmioita. Huuhtele ja puolita päärynät. Huuhtele pasta kylmän veden alla, kunnes se on jäähtynyt. Kokoa salaatti ja lorauta päälle mansikka balsamia ja nauti. 😊


1 kommentti

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)