Uunifetapasta kahdelle

maanantai 6. toukokuuta 2019
Blogissa on ollut vähän hiljaisempaa huhtikuussa, johtuen työ- ja opiskelukuvioiden kiireestä. Olen ravannut Helsingissä työharjottelussa ja viikonloput ovat menneet töiden parissa. Juhlimme myös toissa viikolla äitini häitä Kotkassa ja sain kunnian leipoa sinne leivoksia ja kahvikakkuja. Niitä tehtiinkin sitten lähes yötä myöten. 😄 Juhlat olivat kauniit ja olihan mukavaa nähdä sukuakin!

Kiireiden keskellä yksinkertaiset (mutta herkulliset) arkiruoat ovat pelastus. Ollaan jo pariin otteeseen tehty uunifetapastaa kotona. Eli sitä somehittiruokaa. Resepti on yksinkertainen ja ainesosat löytyy lähikaupasta. Resepti on alunperin Liemessä -blogin Jenniltä, mutta tein pieniä muutoksia. Suosittelen!


UUNIFETAPASTA KAHDELLE

  • 250 g spagettia / pastaa
  • 200 g fetajuustoa palana
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 iso rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • pari kynttä valkosipulia
  • pippuria
  • ripaus suolaa
  • tarjoiluun basilikaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lorauta tilkka öljyä uunivuoan pohjalle ja laita feta kokonaisena vuokaan. Kuori ja suikaloi sipulit ja lisää ne vuokaan. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä ja laita kirsikkatomaatit vuokaan. Pyöräytä tomaatit öljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja vähän suolaa. Paista uunin keskitasolla 15 min. Nosta lämpö 225 asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä n. 10 min. Huom. tarkkaile paahtumista!

Keitä pasta ohjeen mukaan. Annostele pasta lautasille ja puolita feta. Asettele feta pastan päälle ja lorauta päälle vuoasta oliiviöljyä ja sipulit. Koristele tuoreella basilikalla.


2 kommenttia

  1. Nopeaa ja helppoa kotiruokaa olisi kiva opetella .. tässä hyvä ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä myös treenaillaan helppoja kotiruokareseptejä. :)

      Poista

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)