BUDABESTLEIVOKSET 8 kpl
Pohja:
- 150 g valkuaisia
- 130 g siro sokeria (lisätään kahdessa erässä)
- 60 g hasselpähkinärouhetta
- 60 g hasselpähkinäjauhetta
- 20 g maissitärkkelystä (Maizena)
Täyte:
- 30 g vaniljakreemijauhetta
- 90 g kylmää vettä
- 3 dl vispikermaa vaahdotettuna
- 175 g säilykemandariinilohkoja
tomusokeria, suklaata
Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaisvaahtoon toinen erä sokeria. Sekoita hasselpähkinäjauho, hasselpähkinärouhe ja maissitärkkelys keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
Pursota massa leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen pellin pituiseksi pohjaksi. Paista pohja 170 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi. Valmista sillä aikaa täyte. Valmista vedestä ja vaniljakreemijauheesta vaniljakreemi. Sekoita kreemi vaahdotetun kerman joukkoon.
Käännä jäähtynyt pohja ylösalaisin ja poista leivinpaperi. Levitä kermatäyte pohjan päälle. Ripottele päälle mandariinilohkot. Rullaa pohja suht. tiukaksi tortuksi leivinpaperia apuna käyttäen. Leikkaa 4 sentin paloiksi ja koristele suklaaraidoilla ja tomusokerilla. Anna leivosten tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.
Näyttää super hyvältä. Ruotsissa maistelin juuri suklaista versiota tästä (sisällä vadelma-kerma).
VastaaPoistaKiitos. :) täytyypä joskus kokeilla myös suklaista versiota! Kuulostaa sen verran hyvältä. :)
PoistaSamaa mieltä... kaunis esillelaitto orvokin kukasta lähtien!!
VastaaPoistaKiitos paljon :)
Poista