Budabestleivokset

torstai 30. toukokuuta 2019
Budabestleivos on perinteinen leivos, jonka jokaisen pitäisi edes kerran maistaa elämänsä aikana! Oletko kokeillut tehdä tätä kotona? Valmistus ei ole vaikeaa ja se menee lähes samalla tavalla kuin kääretortun valmistus. Budabestin kuori on pähkinäinen ja täytteessä maistuu mandariinilohkojen lisäksi vaniljainen kerma. Herkullisen reseptin löysin kondiittorikaverin Mian blogista.


BUDABESTLEIVOKSET 8 kpl

Pohja:

  • 150 g valkuaisia
  • 130 g siro sokeria (lisätään kahdessa erässä)
  • 60 g hasselpähkinärouhetta
  • 60 g hasselpähkinäjauhetta
  • 20 g maissitärkkelystä (Maizena)

Täyte:

  • 30 g vaniljakreemijauhetta
  • 90 g kylmää vettä
  • 3 dl vispikermaa vaahdotettuna
  • 175 g säilykemandariinilohkoja

Koristeluun:
tomusokeria, suklaata

Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaisvaahtoon toinen erä sokeria. Sekoita hasselpähkinäjauho, hasselpähkinärouhe ja maissitärkkelys keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.

Pursota massa leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen pellin pituiseksi pohjaksi. Paista pohja 170 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi. Valmista sillä aikaa täyte. Valmista vedestä ja vaniljakreemijauheesta vaniljakreemi. Sekoita kreemi vaahdotetun kerman joukkoon.

Käännä jäähtynyt pohja ylösalaisin ja poista leivinpaperi. Levitä kermatäyte pohjan päälle. Ripottele päälle mandariinilohkot. Rullaa pohja suht. tiukaksi tortuksi leivinpaperia apuna käyttäen. Leikkaa 4 sentin paloiksi ja koristele suklaaraidoilla ja tomusokerilla. Anna leivosten tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.

4 kommenttia

  1. Näyttää super hyvältä. Ruotsissa maistelin juuri suklaista versiota tästä (sisällä vadelma-kerma).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) täytyypä joskus kokeilla myös suklaista versiota! Kuulostaa sen verran hyvältä. :)

      Poista
  2. Samaa mieltä... kaunis esillelaitto orvokin kukasta lähtien!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)