Kuningatar-raakapiirakka

torstai 21. maaliskuuta 2019
Meillä oli viime syksynä erikoisruokavaliokurssi koulussa, jossa teimme myös raakakakkuja. Pieni innostuksen kipinä jäi päälle raakakakuista ja ajattelin viimein koittaa tehdä myös jotain kotona. Kakkua en ruvennut tällä kertaa tekemään, vaan tein marja-raakapiirakan. Piirakkaan vaahdotin kookoskermaa, jonka maustoin vaniljalla ja sitruunalla. Pohja on kivan pähkinäinen ja piirakan kruunaa tuore minttu. 💚


KUNINGATAR-RAAKAPIIRAKKA

Pohja

  • 200 g saksanpähkinöitä
  • 8 kpl taateleita (mieluiten tuoreita)
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl kanelia
  • 1/4 tl suolaa

Täyte

  • 6 dl kookoskermaa
  • vaniljaa (esim. puolet vaniljatangosta)
  • ½ sitruunan kuoriraaste (ja vähän sitruunanmehua)
  • tuoreita vadelmia
  • tuoreita mustikoita
  • saksanpähkinöitä
  • tuoretta minttua

Murskaa pähkinät monitoimikoneella/tehosekoittimessa. Perkaa kivet taateleista ja lisää pähkinämurun joukkoon taatelit, kookoshiutaleet, hunaja, kaneli ja suola. Surata tasaiseksi seokseksi. Leikkaa leivinpaperista sopiva pala 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat. Levitä pohjamassa tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään pariksi tunniksi.

Vaahdota kylmä kookoskerma (vaahdota vain paksu osa kermasta, kaada kylmässä mahdollisesti erottunut neste pois) ja lisää joukkoon vaniljaa, sitruunankuoriraastetta ja halutessasi pieni määrä sitruunanmehua.

Irrota jähmettynyt pohja vuoasta ja levitä pohjan päälle kookoskermaa ja ripottele pinnalle marjoja. Koristele saksanpähkinärouheella ja tuoreella mintulla. Ota piirakka kylmästä juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)