HERKULLINEN MOUSSAKA NAUDANLIHASTA
Täyte
- 2 isohkoa munakoisoa
- 4 isohkoa perunaa
Jauhelihakastike
- 400 g naudanjauhelihaa 10 %
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 sipuli
- 5-6 valkosipulinkynttä
- kourallinen tuoretta ruohosipulia
- ruokaöljyä
- oreganoa
- paprikajauhetta
- suolaa
- mustapippuria
- ripaus kuivattua minttua
- 30 g voita
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 2 kananmunaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Huuhtaise ja viipaloi munakoisot noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet pellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paista viipaleita uunin keskitasolla 30 minuuttia.
Pese seuraavaksi perunat ja viipaloi ne noin puolen sentin paksuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet kevyesti suolatussa vedessä kypsiksi noin 7-10 minuutin ajan.
Kuutioi sillä aikaa sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla ja lisää jauheliha. Ruskista liha ja mausta se. Lisää paseerattu tomaatti ja pilkottu ruohosipuli. Anna kastikkeen hautua 20 minuuttia.
Valmista sillä aikaa valkokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Vatkaa joukkoon maito ja anna kastikkeen paksuuntua hiljalleen keittyen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Voitele uunivuoka ja asettele kypsät perunaviipaleet vuokaan niin, että pohja peittyy. Kaada perunoiden päälle hautunut jauhelihakastike. Levitä kastikkeen päälle munakoisoviipaleet, niin että kastike peittyy kokonaan. Kaada viimeiseksi pinnalle valkokastike ja paista moussakaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-45 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hyvän värin. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla ja ruohosipulilla.
Kreikkalainen salaatti onnistuu!
VastaaPoistaHieno resepti
VastaaPoista