Herkullinen moussaka naudanlihasta

torstai 14. maaliskuuta 2019
Moussaka oli mulle ihan uus tuttavuus. En ole tehnyt paljoa kreikkalaista ruokaa ja ainoa kreikkalainen asia jota olen kokeillut on tsatsiki ja pitat ja horiatiki-salaatti. Tein tän vuokaruoan vähän mukaillen k-ruoan reseptiä. En syö lammasta, joten jätin sen pois kokonaan ja kanelin. Lisäsin joukkoon tuoretta ruohosipulia ja runsaasti valkosipulia. Mikä on sun kreikkalainen bravuuri? 😊


HERKULLINEN MOUSSAKA NAUDANLIHASTA

Täyte

  • 2 isohkoa munakoisoa
  • 4 isohkoa perunaa

Jauhelihakastike

  • 400 g naudanjauhelihaa 10 %
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 sipuli
  • 5-6 valkosipulinkynttä
  • kourallinen tuoretta ruohosipulia
  • ruokaöljyä
  • oreganoa
  • paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus kuivattua minttua

Valkokastike

  • 30 g voita
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kananmunaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Huuhtaise ja viipaloi munakoisot noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet pellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paista viipaleita uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Pese seuraavaksi perunat ja viipaloi ne noin puolen sentin paksuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet kevyesti suolatussa vedessä kypsiksi noin 7-10 minuutin ajan.

Kuutioi sillä aikaa sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla ja lisää jauheliha. Ruskista liha ja mausta se. Lisää paseerattu tomaatti ja pilkottu ruohosipuli. Anna kastikkeen hautua 20 minuuttia.

Valmista sillä aikaa valkokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Vatkaa joukkoon maito ja anna kastikkeen paksuuntua hiljalleen keittyen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Voitele uunivuoka ja asettele kypsät perunaviipaleet vuokaan niin, että pohja peittyy. Kaada perunoiden päälle hautunut jauhelihakastike. Levitä kastikkeen päälle munakoisoviipaleet, niin että kastike peittyy kokonaan. Kaada viimeiseksi pinnalle valkokastike ja paista moussakaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-45 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hyvän värin. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla ja ruohosipulilla.

1 kommentti

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)