Välimeren lohipiirakka

torstai 10. tammikuuta 2019
Tukka putkella on taas menty koulun, työn ja työharjottelun kanssa. Parin vapaan kunniaksi ajattelin tehdä suolaista piirakkaa ja makeampaa kakkua. Piirakkaan löytyi melkein kaikki ainesosat kaapista, joten tällä kertaa lohipiirakka sai välimerellistä makua vihreän peston, oliivien, juustojen ja kirsikkatomaattien muodossa. Koristelin piirakan tuoreella basilikalla (joka on ihan mun lemppari nykyään) sekä ruohosipulilla ja punasipulilla.

Oon muuten ollu tosi tyytyväinen mun ruokakuviin viime aikoina. Tuntuu, että parhaat kuvat onnistuu ilman turhaa stressiä ja rekvisiittaa. Mitä mieltä te ootte? Mun mielestä kuvat blogeissa on tosi tärkeitä ja ite ainakin panostan niihin tosi paljon. Millaisia reseptejä tai juttuja haluaisitte nähdä lisää blogissani? Ainakin suolaiset piirakat, erilaiset kakut ja helpot reseptit ovat olleet kovin suosittuja. 😄


VÄLIMEREN LOHIPIIRAKKA

Pohja

  • 130 g voita
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl suolaa

Täyte

  • 300 g kirjolohisuikaleita
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • pari rkl vihreää pestoa
  • noin 5-6 kpl kirsikkatomaatteja
  • 100 g fetajuustoa
  • kalamata -oliiveja
  • 2,5 dl juustoraastetta (emmental-mozzarella)
  • basilikaa
  • oreganoa
  • suolaa
  • sitruunapippuria
  • paprikajauhetta
  • sipuli- & valkosipulijauhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin ja lisää maitorahka ja pehmeä voi. Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja painele taikina voidellun piirakkavuoan (käytin 28 cm kokoista irtopohjavuokaa) pohjalle ja reunoille.

Paista lohisuikaleet pannulla ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Lisää piirakkapohjan päälle pilkottu feta, lohisuikaleet ja oliiveja. Sekoita ruokakerma, loput maitorahkasta, kananmuna ja juustoraaste sekaisin ja mausta kerma-munaseos. Kaada vuokaan muiden ainesten päälle. Lusikoi vihreää pestoa piirakan päälle ja koristele piirakka kokonaisilla kirsikkatomaateilla.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta ja reunat ovat saaneet hyvin väriä. Voit paiston loppua kohden alentaa uunin lämpöä 200 asteeseen alalämmölle, jotta pohja kypsyy myös varmasti. Koristele valmis piirakka halutessasi tuoreilla yrteillä.


2 kommenttia

  1. Kiitos reseptistä! Herkulliselta näyttää ja itse asiassa aion huomenna tehdä tätä vieraille, me kaikki rakastamme Espanjaa ja siksi välimeren piirakka kiinnosti.
    Kuvat ovat tärkeitä, ja näin valokuvauksen harrastajana huomaan, että osaat sommitella ja kuvata kauniisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti piirakka maistuu! <3

      Poista

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)