Oon muuten ollu tosi tyytyväinen mun ruokakuviin viime aikoina. Tuntuu, että parhaat kuvat onnistuu ilman turhaa stressiä ja rekvisiittaa. Mitä mieltä te ootte? Mun mielestä kuvat blogeissa on tosi tärkeitä ja ite ainakin panostan niihin tosi paljon. Millaisia reseptejä tai juttuja haluaisitte nähdä lisää blogissani? Ainakin suolaiset piirakat, erilaiset kakut ja helpot reseptit ovat olleet kovin suosittuja. 😄
VÄLIMEREN LOHIPIIRAKKA
Pohja
- 130 g voita
- ½ prk (125 g) maitorahkaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,25 dl kaurahiutaleita
- 0,5 tl suolaa
- 300 g kirjolohisuikaleita
- 2 dl ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- ½ prk (125 g) maitorahkaa
- pari rkl vihreää pestoa
- noin 5-6 kpl kirsikkatomaatteja
- 100 g fetajuustoa
- kalamata -oliiveja
- 2,5 dl juustoraastetta (emmental-mozzarella)
- basilikaa
- oreganoa
- suolaa
- sitruunapippuria
- paprikajauhetta
- sipuli- & valkosipulijauhetta
Paista lohisuikaleet pannulla ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Lisää piirakkapohjan päälle pilkottu feta, lohisuikaleet ja oliiveja. Sekoita ruokakerma, loput maitorahkasta, kananmuna ja juustoraaste sekaisin ja mausta kerma-munaseos. Kaada vuokaan muiden ainesten päälle. Lusikoi vihreää pestoa piirakan päälle ja koristele piirakka kokonaisilla kirsikkatomaateilla.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta ja reunat ovat saaneet hyvin väriä. Voit paiston loppua kohden alentaa uunin lämpöä 200 asteeseen alalämmölle, jotta pohja kypsyy myös varmasti. Koristele valmis piirakka halutessasi tuoreilla yrteillä.
Kiitos reseptistä! Herkulliselta näyttää ja itse asiassa aion huomenna tehdä tätä vieraille, me kaikki rakastamme Espanjaa ja siksi välimeren piirakka kiinnosti.
VastaaPoistaKuvat ovat tärkeitä, ja näin valokuvauksen harrastajana huomaan, että osaat sommitella ja kuvata kauniisti.
Kiitos, toivottavasti piirakka maistuu! <3
Poista