Ensi viikollahan se Runerberginpäivä jo koittaa. Oletko jo leiponut torttuja? 😊 Tämä resepti on testattu pariin otteeseen ja todettu toimivaksi ja herkulliseksi!
PERINTEISET GLUTEENITTOMAT RUNEBERGINTORTUT | 6 kpl
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl Semper fin mix -jauhoseosta
- 2 dl mantelijauhoa
- 1 dl mantelirouhetta
- 2 dl kevyt kermaa
- 1 dl Semper gluteenittomia pipareita murskattuna
- 3 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- (1 tl karvasmanteliaromia)
- vadelmamarmeladia
- valkoista pomadaa (tomusokeria ja vettä sekaisin)
Voitele vuokaspraylla muumimukit/torttumuotit ja paista torttuja 160 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia, kunnes tikkuun ei jää raakaa taikinaa kokeiltaessa ja tortut ovat saaneet väriä.
Anna torttujen jäähtyä muoteissaan ja kumoa kunnes ne ovat jäähtyneet, tasainen pinta ylöspäin. Pursota torttujen keskelle vadelmamarmeladia ja viimeistele tortut valkoisella pomadaraidalla.
Jos haluat tehdä tavan torttuja niin vaihda gluteenittomat tuotteet tavallisiin eli jauhot ja piparit. Laktoosittomat leivokset saat käyttämällä laktoositonta voita ja laktoositonta kermaa.
Ihania ohjeita,kauniit kuvat,houkuttelevat tekemään jotakin...Kiitos
VastaaPoista