Mustikka-valkosuklaajuustokakku

tiistai 29. tammikuuta 2019
Mustikkaa ja valkosuklaata. 😍 Ne sopii yhteen niin suklaalevyissä, leivoksissa kuin kakuissakin. Tykkään itse tehdä korkeita kakkuja kotikäyttöön ja tällä kertaa valmistui mustikka-valkosuklaakakku. Tein ensin mustikkatäytteen ja sen jälkeen vasta hyydytin valkosuklaatäytteen päälle. Toki nämä voisi myös yhdistää yhdeksi massaksi. Suomalainen kaurakeksi sopi mainiosti makumaailmaan ja se pääsikin pohjaksi.

Tammikuu alkaa olemaan lopussa. Tämä kuukausi menikin aika nopeasti erilaisten projektien, koulun ja työn ohessa. Helmikuun alkupuolella on heti Runebergin päivä ja runebergin leivokset ovat yksi heikkouksistani. Voisin syödä niitä vaikka kuinka paljon! 😄 ehkä laitan blogiinkin reseptiä, millä olen niitä leiponut. 😊


MUSTIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU

Pohja

  • 1 pkt (175 g) Jyväshyvä kaurakeksejä
  • 50 g voita

Mustikkatäyte

  • 3 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponea
  • 300 g mustikoita
  • 0,75 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 liivatelehteä

Valkosuklaatäyte

  • 3 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponea
  • 250 g valkosuklaata
  • 2 liivatelehteä

Mustikkakiille

  • 1 dl mustikkakeittoa
  • sokeria 
  • (vaniljasokeria)
  • 1 liivatelehti

Aloita kakun valmistus sulattamalla ja soseuttamalla mustikat. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Murskaa keksit ja yhdistä sulatettuun voihin. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja laita jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota kevyesti kerma ja lisää joukkoon mascarpone, sokerit ja mustikkasose.
Sulata pehmenneet liivatelehdet mikrossa. Ota pieni määrä jo sekoitettua kakkumassaa ja sekoita se liivatenesteen kanssa sekaisin. Kaada sitten tämä neste lopun massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis massa pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku kylmään hyytymään noin pariksi-kolmeksi tunniksi ja valmista sitten valkosuklaamousse mustikkatäytteen päälle.

Laita valkosuklaamoussen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota valkosuklaamoussen kerma kevyeksi ja lisää siihen mascarpone, tomu- ja vaniljasokeri. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai kattilassa ja kaada suklaa ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Sulata liivatelehdet mikrossa ja sekoita nesteeseen pieni määrä moussea. Sekoita sitten loppu massaan. Kaada täyte mustikkatäytteen päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.

Valmista mustikkakiille hyytyneen kakun päälle. Laita kiilteen liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kiehauta mustikkakeitto sokerin kanssa ja sekoita siihen pehmennyt liivatelehti. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele esim. valkosuklaalla, tuoreilla pensasmustikoilla ja karkeilla.

Vinkki! Käytä 22-24 cm kakkuvuokaa, jos haluat matalamman kakun. Tämä kakku on tehty 17 cm irtopohjavuokaan ja reunaa on korotettu reunakalvolla.

Vinkki! Hyydykekakun reunat saat kauniin tasaiseksi käyttämällä vuoan suojana reunakalvoa, joka on kevyesti sprayattu vuokaspraylla.



Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)