Baileys juustokakku - se juhlapöydän suosittu kakku

sunnuntai 30. joulukuuta 2018
Joulu on tältä erää juhlittu ja katseet kohdistetaan uuteenvuoteen ja sen juhlimiseen. Odotan vuodelta 2019 paljon ja fiilis on jotenkin tosi hyvä tulevasta vuodesta. Tuntuu, että isoja juttuja on tulossa. Ennen vuotta 2019 on kuitenkin hyvä pysähtyä hetkeksi ja muistella kulunutta vuotta ystävien ja tärkeiden ihmisten seurassa ja juhlistaa vuodenvaihdetta.

Baileys juustokakku sopii makunsa puolesta mainiosti aikuisempaan seuraan. Sain kakkuun ihanan pehmeän koostumuksen, kakku suorastaan sulaa suussa. Käytin koristelussa suklaaganachen lisäksi tietysti vähän suklaata eri muodoissa. 

Toivotan oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille blogin seuraajille ja lukijoille! Olkoon vuosi täynnä hyvää fiilistä, uusia kokemuksia ja ikimuistoisia hetkiä. 🤗



BAILEYS JUUSTOKAKKU - SE JUHLAPÖYDÄN SUOSITTU KAKKU

Pohja

  • 150 g Bastogne -keksejä
  • 40 g voita

Täyte

  • 5 d vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g mascarponea
  • 1,25 dl tomusokeria
  • 1 dl Baileys -kermalikööriä (perinteistä tai suklaanmakuista)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6 liivatelehteä

Suklaaganache

  • 100 g maitosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja yhdistä sulatettuun voihin. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokerit kevyeksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja mascarpone ja jatka vatkaamista kevyesti sähkövatkaimella, kunnes massa on tasaista.
Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumassa Baileys -liköörissä. Ota lusikallinen jo vaahdotettua massaa ja sekoita se liivatenesteen kanssa sekaisin. Kaada sitten tämä neste lopun massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis massa pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.

Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa ja koristele esim. suklaaganachella ja karkeilla. Suklaaganache valmistuu kuumentamalla kerma ja sekoittamalla siihen pilkottu suklaa.

Vinkki! Käytä 22-24 cm kakkuvuokaa, jos haluat matalamman kakun. Tämä kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan ja reunaa on korotettu reunakalvolla. Lopputuloksena siis normaalia korkeampi kakku.

Vinkki 2! Jos haluat alkoholin makua kakkuun, niin keitä vain puolet likööristä ja lisää toiset puolet suoraan vaahdotettuun massaan.



Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)