Baileys juustokakku sopii makunsa puolesta mainiosti aikuisempaan seuraan. Sain kakkuun ihanan pehmeän koostumuksen, kakku suorastaan sulaa suussa. Käytin koristelussa suklaaganachen lisäksi tietysti vähän suklaata eri muodoissa.
Toivotan oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille blogin seuraajille ja lukijoille! Olkoon vuosi täynnä hyvää fiilistä, uusia kokemuksia ja ikimuistoisia hetkiä. 🤗
BAILEYS JUUSTOKAKKU - SE JUHLAPÖYDÄN SUOSITTU KAKKU
Pohja
- 150 g Bastogne -keksejä
- 40 g voita
- 5 d vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g mascarponea
- 1,25 dl tomusokeria
- 1 dl Baileys -kermalikööriä (perinteistä tai suklaanmakuista)
- 1 tl vaniljasokeria
- 6 liivatelehteä
- 100 g maitosuklaata
- 1 dl kuohukermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokerit kevyeksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja mascarpone ja jatka vatkaamista kevyesti sähkövatkaimella, kunnes massa on tasaista.
Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumassa Baileys -liköörissä. Ota lusikallinen jo vaahdotettua massaa ja sekoita se liivatenesteen kanssa sekaisin. Kaada sitten tämä neste lopun massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis massa pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa ja koristele esim. suklaaganachella ja karkeilla. Suklaaganache valmistuu kuumentamalla kerma ja sekoittamalla siihen pilkottu suklaa.
Vinkki! Käytä 22-24 cm kakkuvuokaa, jos haluat matalamman kakun. Tämä kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan ja reunaa on korotettu reunakalvolla. Lopputuloksena siis normaalia korkeampi kakku.
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)