Vadelma-kinuskijuustokakku

sunnuntai 6. tammikuuta 2019
Tässä olisi toinen juustokakku peräjälkeen blogiin. 😄 Juustokakut/hyydytetyt kakut ovat aika helppoja valmistaa ja aikaa vievä osuus onkin kakun hyytyminen jääkaapissa. Makuja rohkeasti yhdistelemällä saa kivoja uudenlaisia kakkuja!

Tähän vadelma-kinuskin yhdistelmään tykästyin ensimmäisen kerran yhdessä kahvilassa..siitä asti on tehnyt mieli kokeilla tätä ja nyt sain aikaiseksi. Tykkään itse kevättä kohti herkutella raikkailla mauilla ja tämä vadelma-kinuskijuustokakku sopii siihen kuin nenä päähän! 😜

Kakun koristelussa käytin tuoreita vadelmia, sulaa valkosuklaata ja karkkeja, mutta tässäkin vain mielikuvitus on rajana. Kivaa sunnuntain loppupäivää!


VADELMA-KINUSKIJUUSTOKAKKU

Pohja

  • 150 g bastogne -keksejä
  • 40 g voita

Vadelmatäyte

  • 500 g vadelmia
  • 300 g tuorejuustoa
  • 0,75-1 dl tomusokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6 liivatelehteä
  • ½ dl vettä

Kinuskikiille

  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 liivatelehteä

Aloita kakun valmistus sulattamalla ja soseuttamalla vadelmat (huom. jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, muista kiehauttaa vadelmat ennen käyttöä - voit myös halutessasi paseerata soseen siivilän läpi. Anna kiehautetun seoksen jäähtyä kunnolla). Murskaa keksit ja yhdistä sulatettuun voihin. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja laita jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota kevyesti kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja vadelmasose.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata sitten pehmenneet liivatelehdet mikrossa. Ota pieni määrä jo sekoitettua kakkumassaa ja sekoita se liivatenesteen kanssa sekaisin. Kaada sitten tämä neste lopun massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis massa pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku kylmään hyytymään.

Valmista kinuskikiille hyytyneen kakun päälle. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kuohukerma ja fariinisokeri. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki! Käytä 20-22 cm kakkuvuokaa, jos haluat matalamman kakun. Tämä kakku on tehty 17 cm irtopohjavuokaan ja reunaa on korotettu reunakalvolla.



3 kommenttia

  1. Ihanan pirteän värinen ja varmasti myös makuinen kakku. Herkulliset karkki koristeet.

    VastaaPoista
  2. Täällä olen tekemässä tätä kinuskista herkkua. Onko niin, että kinuskia ei tarvitse keittää kinuskiksi vaan pelkkä kiehautus riittää? Kiitos jos ehdit neuvoa! Terkuin Meeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Meeri! Pelkkä kiehautus riittää, niin että fariinisokeri sulaa kerman joukkoon. :)

      Poista

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)