Tähän vadelma-kinuskin yhdistelmään tykästyin ensimmäisen kerran yhdessä kahvilassa..siitä asti on tehnyt mieli kokeilla tätä ja nyt sain aikaiseksi. Tykkään itse kevättä kohti herkutella raikkailla mauilla ja tämä vadelma-kinuskijuustokakku sopii siihen kuin nenä päähän! 😜
Kakun koristelussa käytin tuoreita vadelmia, sulaa valkosuklaata ja karkkeja, mutta tässäkin vain mielikuvitus on rajana. Kivaa sunnuntain loppupäivää!
VADELMA-KINUSKIJUUSTOKAKKU
Pohja
- 150 g bastogne -keksejä
- 40 g voita
- 500 g vadelmia
- 300 g tuorejuustoa
- 0,75-1 dl tomusokeria
- 2 dl vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 6 liivatelehteä
- ½ dl vettä
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 liivatelehteä
Vaahdota kevyesti kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja vadelmasose.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata sitten pehmenneet liivatelehdet mikrossa. Ota pieni määrä jo sekoitettua kakkumassaa ja sekoita se liivatenesteen kanssa sekaisin. Kaada sitten tämä neste lopun massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis massa pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku kylmään hyytymään, noin neljäksi tunniksi.
Valmista kinuskikiille hyytyneen kakun päälle. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kuohukerma ja fariinisokeri. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.
Vinkki! Käytä 20-22 cm kakkuvuokaa, jos haluat matalamman kakun. Tämä kakku on tehty 17 cm irtopohjavuokaan ja reunaa on korotettu reunakalvolla.
Ihanan pirteän värinen ja varmasti myös makuinen kakku. Herkulliset karkki koristeet.
VastaaPoistaTäällä olen tekemässä tätä kinuskista herkkua. Onko niin, että kinuskia ei tarvitse keittää kinuskiksi vaan pelkkä kiehautus riittää? Kiitos jos ehdit neuvoa! Terkuin Meeri
VastaaPoistaHei Meeri! Pelkkä kiehautus riittää, niin että fariinisokeri sulaa kerman joukkoon. :)
PoistaHei
VastaaPoistaMietin toimisiko vegegel tässä kakussa? Eikö se ole liivatetta vastaavaa?
-ella
Moi Ella!
PoistaUskon, että voisi toimia. Dr. Oetkerin sivuilla ohjeistettiin käyttämään 1 pss Vegegeliä / 3 dl hyydytettävää nestettä/massaa kohden kovissa hyytelöissä kuten kakuissa. Jos päädyt kokeilemaan vegegelillä niin tule toki kertomaan miten onnistui. :)
Kauankoha tämän täytyy hyytyä :P
VastaaPoistaMoi Jenny! Vadelmamousse hyytyy noin neljä tuntia jääkaapissa ja sen jälkeen voi tehdä kinuskikiilteen kakun päälle ja hyydyttää vielä noin pari tuntia kylmässä.
PoistaHei.Kuinka monen henkilön kakku tämä on tällä reseptillä?Näyttää todella herkulliselta ja aion kokeilla ensi viikolla,kun on minun synttärit.(:
VastaaPoistaMoi! Sanoisin riittävyydeksi noin 8 hlö. 😊
PoistaPitäisikö kakku tehdä kaksinkertaisena jotta riittäisi 12 henkilölle? Mihin vuokaan olisi hyvä silloin?
VastaaPoista