Etikka saattaa aiheuttaa jollekin ihmetystä reseptissä, mutta se korvaa kananmunan. Etikka tehostaa leivinjauheen ja soodan vaikutusta taikinassa. Ohje oli alkuperäisesti puolet isompi ja sopisi silloin esim. uunipellille valmistettavaksi. :)
PEHMOISET MOKKAPALAT (gluteeniton, munaton, maidoton, vegaaninen)
Pohja
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper fin mix)
- 3,25 dl sokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 4,75 dl vettä
- 1,25 dl rypsiöljyä
- 250 g tomusokeria
- 50 g kasvimargariinia
- 1 dl kaakaojauhetta
- 0,75 dl vettä
- 3 rkl pikakahvijauhetta
- 0,5 tl vaniljasokeria
Kuorrutteen valmistus: Sulata margariini, sekoita joukkoon kuuma vesi-pikakahviseos ja siivilöidyt aineet. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle esim. kookoshiutaleita. (Nonparelleissa on yleensä mehiläisvahaa, joten eivät ole vegaanisia.)
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)