Vegaaniset mokkapalat

perjantai 9. marraskuuta 2018
Ah, aina niin herkulliset mokkapalat. Meillä oli koulussa pari päivää erikoisruokavalioherkkuja leivonnassa ja mieleen jäi varsinkin nämä makoisat mokkapalat. (herkkuja oli paljon muitakin, mitä voisin myös tänne blogiin jakaa..) Nämä ovat siis gluteenittomia, munattomia, maidottomia ja vegaaneja mokkapaloja. Sopivat siis monelle herkuteltavaksi ja tarjolle vaikkapa juhliin!

Etikka saattaa aiheuttaa jollekin ihmetystä reseptissä, mutta se korvaa kananmunan. Etikka tehostaa leivinjauheen ja soodan vaikutusta taikinassa. Ohje oli alkuperäisesti puolet isompi ja sopisi silloin esim. uunipellille valmistettavaksi. :)


PEHMOISET MOKKAPALAT (gluteeniton, munaton, maidoton, vegaaninen)

Pohja

  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper fin mix)
  • 3,25 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 4,75 dl vettä
  • 1,25 dl rypsiöljyä

Kuorrutus

  • 250 g tomusokeria
  • 50 g kasvimargariinia
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 0,75 dl vettä
  • 3 rkl pikakahvijauhetta
  • 0,5 tl vaniljasokeria

Pohjan valmistus: Sekoita ja siivilöi kuivat aineet. Lisää joukkoon loput ainesosat ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (vuoan koko n. 30 x 24 cm). Paista 200 asteessa n. 20 min. Älä paista pohjaa liian kuivaksi.

Kuorrutteen valmistus: Sulata margariini, sekoita joukkoon kuuma vesi-pikakahviseos ja siivilöidyt aineet. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle esim. kookoshiutaleita. (Nonparelleissa on yleensä mehiläisvahaa, joten eivät ole vegaanisia.)

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)