Joulun suosikki taatelikakku

tiistai 20. marraskuuta 2018
Kahvikakuista on monia erilaisia reseptejä, toiset perinteikkäitä ja toiset uusia ja trendikkäitä. Joulun ajan kahvikakuista ensimmäisenä tulee mieleen maustekakku, piimäkakku ja taatelikakku. Muistan lapsuudesta, että äitini teki maustekakkua joulun aikaan ja se katosi lautaselta viimeistä murua myöten.

Innostuin ostamaan kolme uutta kakkuvuokaa Nordic warelta. Heidän vuoat ovat kauniimpia mitä olen nähnyt ja kaukana ns. perinteisestä kahvikakkumallista. Toki perinteinen malli on myös kiva. Tänään leivoin toisen kerran taatelikakkua omalla reseptillä. Tähän tulee paljon taatelia ja fariinisokeri tuo kivan karamellisoidun maun kakkuun. En jauhottanut vuokaa lainkaan, vaan käytin vuokasprayta, jolla kakku lähti kauniisti vuoasta.


JOULUN SUOSIKKI TAATELIKAKKU | 2,4 l vuokaan

  • 2 pkt (500 g) kivettömiä taateleita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 250 g voita
  • 2,5 dl kermaa
  • 3 dl vettä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kardemummaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kiehauta kattilassa kerma, vesi ja paloitellut taatelit. Keitä kunnes taatelit ovat pehmenneet ja vähän soseutuneet. Kaada seos isoon kulhoon. Surauta hieman jäähtynyt seos tasaiseksi sauvasekottimella. Sulata voi ja sekoita se fariinisokerin kanssa taateliseokseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada osissa taateliseokseen. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Voitele kakkuvuoka vuokaspraylla huolellisesti ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla n. 1 tunti. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 min ja kumoa se sitten. Leikkaa tarvittaessa pohja tasaiseksi.

Koristele jäähtynyt kakku tomusokeri-vesiseoksella (voit värjätä seoksen elintarvikeväreillä, itse värjäsin valkoisemmaksi).

1 kommentti

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)