Innostuin ostamaan kolme uutta kakkuvuokaa Nordic warelta. Heidän vuoat ovat kauniimpia mitä olen nähnyt ja kaukana ns. perinteisestä kahvikakkumallista. Toki perinteinen malli on myös kiva. Tänään leivoin toisen kerran taatelikakkua omalla reseptillä. Tähän tulee paljon taatelia ja fariinisokeri tuo kivan karamellisoidun maun kakkuun. En jauhottanut vuokaa lainkaan, vaan käytin vuokasprayta, jolla kakku lähti kauniisti vuoasta.
JOULUN SUOSIKKI TAATELIKAKKU | 2,4 l vuokaan
- 2 pkt (500 g) kivettömiä taateleita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 250 g voita
- 2,5 dl kermaa
- 3 dl vettä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl kardemummaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada osissa taateliseokseen. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Voitele kakkuvuoka vuokaspraylla huolellisesti ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla n. 1 tunti. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 min ja kumoa se sitten. Leikkaa tarvittaessa pohja tasaiseksi.
Koristele jäähtynyt kakku tomusokeri-vesiseoksella (voit värjätä seoksen elintarvikeväreillä, itse värjäsin valkoisemmaksi).
Perinteinen ihana taatelikakku, nami!
VastaaPoista