Koristelin vielä piirakan tuoreella basilikalla ja ranskankermalla. Tykkään käyttää tuoreita yrttejä ruoanlaitossa ja ruoan viimeistelyssä. Varsinkin näin harmaana ja sateisena syyspäivänä tuoreet vihreät yrtit vievät takaisin kesän aurinkoon ja lämpöön. Tosin viime kesä oli niin kuuma ja aurinkoinen, että sillä aurinkoannoksella pärjää pitkälle talveen. Viileät illat ja kynttilät ovat enemmän kuin tervetulleita!
TONNIKALA-FETA-TOMAATTIPIIRAKKA
Pohja
- 130 g voita
- ½ prk (125 g) maitorahkaa (2,3%)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,25 dl kaurahiutaleita
- 0,5 tl suolaa
- 2 prk (300 g) tonnikalaa öljyssä (Abba)
- 150 g fetajuustoa
- kirsikkatomaatteja
- 2 dl ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- ½ prk (125 g) maitorahkaa (2,3%)
- kourallinen mustaleima emmental -juustoraastetta
- pizzamaustetta
- sipulijauhetta
- valkosipulijauhetta
- suolaa, pippuria
- tuoretta basilikaa
- ranskankermaa
Valmista kerma-munaseos sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada seos tasaisesti tonnikalan päälle piirakkavuokaan. Ripottele päälle paloiteltu feta ja kirsikkatomaatteja. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta ja reunat ovat saaneet hyvin väriä. Voit paiston loppua kohden alentaa uunin lämpöä 200 asteeseen alalämmölle, jotta pohja kypsyy myös varmasti.
Koristele jäähtynyt piirakka halutessasi tuoreella basilikalla ja ranskankermalla.
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)