Tästä eteenpäin taidankin tehdä kääretortut itse ja tässä todellakin on kääretorttu minun makuun. Pätkikset ovat herkkua yksistäänkin, mutta kun ne yhdistetään vadelmien kanssa, syntyy jotain todella herkullista..
PÄTKIS-VADELMAKÄÄRETORTTU
Pohja
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 dl kermaa
- 200 g maitosuklaata
- 280 g (2 pss) Pätkis minibites (jätä osa koristeluun)
- 250 g kotimaisia pakastevadelmia (jätä osa koristeluun)
- (sokeria)
- suklaakermaa
- suklaarouhetta
- Pätkistä
- vadelmia
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia.
Kumoa kypsä torttulevy toiselle, puhtaalle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi varovasti, kun pohja on jäähtynyt.
Vaahdota kerma ja sulata suklaa. Sekoita sula suklaa kerman joukkoon. Ota suklaakermasta 1/4 sivuun kuorrutetta varten. Pilko Pätkikset pienemmäksi.
Levitä suklaakermaa pohjan päälle ja ripottele kerman pinnalle pilkottuja pätkispaloja ja vadelmia. Jätä 1/4 pohjasta ilman täytettä. Rullaa tortuksi leivinpaperin avulla, täytetystä reunasta aloittaen.
Koristele kääretortun pinta lopulla kermalla, vadelmilla ja suklaalla. Anna tortun tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vadelma ja Pätkis, nami. Hyvä yhdistelmä!
VastaaPoistaKiitos tästä reseptistä, tää on niin hyvää ja varma menestys kahvipöydässä😋👌
VastaaPoistaKiitos palautteesta! 😍
Poista