Tekemistä on siis riittänyt, mutta toki leivontaa en ole unohtanut. Tänään tein parin vapaapäivän kunniaksi yhtä mun suosikki suolaista piirakkaa.. eli Koskenlaskijan jauheliha-paprikapiirakkaa. Piirakan maut sopivat yhteen täydellisesti! Pohjassa on mukana myös kaurahiutaleita ja rahkaa, joka tuo vielä lisää makua. Piirakkaa maistettuani, totesin että pohja on täydellinen suolaisiin piirakoihin. Sitten vain herkuttelemaan!
KOSKENLASKIJAN JAUHELIHA-PAPRIKAPIIRAKKA
Pohja
- 130 g voita
- ½ prk (125 g) maitorahkaa (2,3%)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,25 dl kaurahiutaleita
- 0,5 tl suolaa
- 400 g naudan jauhelihaa (10 %)
- ½ pkt (125 g) Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa
- 1 sipuli
- 1 paprika
- paprikajauhetta
- valkosipulijauhetta
- suolaa, pippuria
- 2 dl ruokakermaa
- ½ pkt (125 g) maitorahkaa (2,3%)
- 2 munaa
- kourallinen emmental -juustoraastetta
- suolaa, pippuria
Valmista kerma-munaseos sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada seos tasaisesti ainesten päälle piirakkavuokaan ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes piirakan pinta ja reunat ovat saaneet väriä. Voit paiston loppua kohden alentaa uunin lämpötilaa 200 asteeseen alalämmölle, jotta pohja kypsyy myös varmasti. Koristele piirakka halutessasi tuoreilla yrteillä.
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)