Mokkapalat ovat aina yhtä herkullisia! Ne sopivat oikeastaan hetkeen kuin hetkeen. Mulle niistä tulee ensimmäisenä mieleen lapsuuden synttärit ja ne hetket kun halusi jotain suklaista leivottavaa. Mokkapaloja tehtiin myös koulun kotitaloustunneilla ja kotiläksynä.
Kaikilla on varmasti joku muisto mokkapaloihin liittyen. Mikä on sinun? Tällä kertaa lähdin Brunbergin kanssa yhteistyössä tekemään mokkapaloja ja käytin kuorrutteeseen heidän klassisia moccatryffelipatukoita. Katso maistuva resepti ja kokeile!
MOKKAPALAT TÄYTELÄISELLÄ MOKKAKUORRUTTEELLA
Pohja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl kahvia
- 150 g voita
- 1 dl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 420 g tomusokeria
- 200 g ranskankermaa
- 100 g voita
- 5 kpl (yht. 100 g) Brunbergin moccatryffelipatukoita
- ½ dl kaakaojauhetta
- strösseleitä
Valmista kuorrute. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Paloittele tryffelipatukat. Sulata voi ja patukat mikrossa tai hellalla miedolla lämmöllä. Sekoita voi-tryffeliseokseen ranskankerma ja kaada nestemäinen seos tomusokerin ja kaakaojauheen joukkoon. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
Viimeistele mokkapalat strösseleillä ja laita piirakka hetkeksi kylmään, jotta kuorrute hieman jähmettyy.
Mokkapalat on riittoisa ja hyvä vierasvara :)
VastaaPoista