Mokkapalat täyteläisellä mokkakuorrutteella

sunnuntai 26. elokuuta 2018
Postaus tehty yhteistyössä Brunbergin kanssa.

Mokkapalat ovat aina yhtä herkullisia! Ne sopivat oikeastaan hetkeen kuin hetkeen. Mulle niistä tulee ensimmäisenä mieleen lapsuuden synttärit ja ne hetket kun halusi jotain suklaista leivottavaa. Mokkapaloja tehtiin myös koulun kotitaloustunneilla ja kotiläksynä.

Kaikilla on varmasti joku muisto mokkapaloihin liittyen. Mikä on sinun? Tällä kertaa lähdin Brunbergin kanssa yhteistyössä tekemään mokkapaloja ja käytin kuorrutteeseen heidän klassisia moccatryffelipatukoita. Katso maistuva resepti ja kokeile!


MOKKAPALAT TÄYTELÄISELLÄ MOKKAKUORRUTTEELLA

Pohja

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kahvia
  • 150 g voita
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 420 g tomusokeria
  • 200 g ranskankermaa
  • 100 g voita
  • 5 kpl (yht. 100 g) Brunbergin moccatryffelipatukoita
  • ½ dl kaakaojauhetta

Koristeluun

  • strösseleitä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri keskenään paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää voisula, kahvi ja kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita huolellisesti ainekset sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Valmista kuorrute. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Paloittele tryffelipatukat. Sulata voi ja patukat mikrossa tai hellalla miedolla lämmöllä. Sekoita voi-tryffeliseokseen ranskankerma ja kaada nestemäinen seos tomusokerin ja kaakaojauheen joukkoon. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.

Viimeistele mokkapalat strösseleillä ja laita piirakka hetkeksi kylmään, jotta kuorrute hieman jähmettyy.

1 kommentti

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)