KANAVOILEIPÄKAKKU

Tämän juhannuksen tarjoiluihin kuului perinteisten grilliruokien seuraksi useampi kakku ja tässä on yksi niistä. Kanavoileipäkakku on itselleni sen verran uusi tuttavuus, etten ole sitä aiemmin tehnyt (syönyt kyllä olen 😄). Voileipäkakut ovat perinteisiä kahvipöydän suolaisia tarjottavia makeiden leivosten ja kakkujen rinnalla.

KANAVOILEIPÄKAKKU | 8-10 hlö

Pohja

  • 9 viipaletta tummaa paahtoleipää (esim. Vaasan monivilja)

Kostutus

  • 5 dl vesi
  • 1 kanaliemikuutio

Kuorrute/täyte

  • 4 dl vispikerma
  • 200 g tuorejuusto
  • mausteita: curry, paprikajauhe, pizzamauste, suola, pippuri

Täyte

  • 400 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
  • ½ keltainen paprika
  • fetakuutioita

Koristeluun

  • nacholastuja
  • jääsalaattia
  • kirsikkatomaatteja
  • cheddarkuutioita
  • paprikasuikaleita
  • tuoretta yrttiä

Aloita leivonta valmistamalla kostutusliemi. Keitä kattilassa/vedenkeittimessä 3 dl vettä ja sulata kuutio nesteeseen. Viilennä kostutusliemi 2 dl kylmällä vedellä. Levitä paahtoleipäviipaleet (3×3) suoraan kakkupahvin/tarjoiluastian päälle ja leikkaa tarvittaessa reunat pois leivistä.

Valmista kuorrute vatkaamalla kerma ja tuorejuusto sekaisin kreemiksi ja lisää mausteet. Ota kreemistä talteen 1/3 kuorrutetta varten. Paista kanasuikaleet pannulla ja jäähdytä. Kuutioi/suikaloi paprika ja valmistele koristeet.

Kostuta leivät ja täytä kakku kreemillä, kanalla, fetalla ja paprikakuutioilla. Kuorruta viimeiseksi kakku ja koristele haluamasi näköiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *