Tämän juhannuksen tarjoiluihin kuului perinteisten grilliruokien seuraksi useampi kakku ja tässä on yksi niistä. Kanavoileipäkakku on itselleni sen verran uusi tuttavuus, etten ole sitä aiemmin tehnyt (syönyt kyllä olen 😄). Voileipäkakut ovat perinteisiä kahvipöydän suolaisia tarjottavia makeiden leivosten ja kakkujen rinnalla.
KANAVOILEIPÄKAKKU | 8-10 hlö
Pohja
- 9 viipaletta tummaa paahtoleipää (esim. Vaasan monivilja)
Kostutus
- 5 dl vesi
- 1 kanaliemikuutio
Kuorrute/täyte
- 4 dl vispikerma
- 200 g tuorejuusto
- mausteita: curry, paprikajauhe, pizzamauste, suola, pippuri
Täyte
- 400 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
- ½ keltainen paprika
- fetakuutioita
Koristeluun
- nacholastuja
- jääsalaattia
- kirsikkatomaatteja
- cheddarkuutioita
- paprikasuikaleita
- tuoretta yrttiä
Aloita leivonta valmistamalla kostutusliemi. Keitä kattilassa/vedenkeittimessä 3 dl vettä ja sulata kuutio nesteeseen. Viilennä kostutusliemi 2 dl kylmällä vedellä. Levitä paahtoleipäviipaleet (3×3) suoraan kakkupahvin/tarjoiluastian päälle ja leikkaa tarvittaessa reunat pois leivistä.
Valmista kuorrute vatkaamalla kerma ja tuorejuusto sekaisin kreemiksi ja lisää mausteet. Ota kreemistä talteen 1/3 kuorrutetta varten. Paista kanasuikaleet pannulla ja jäähdytä. Kuutioi/suikaloi paprika ja valmistele koristeet.
Kostuta leivät ja täytä kakku kreemillä, kanalla, fetalla ja paprikakuutioilla. Kuorruta viimeiseksi kakku ja koristele haluamasi näköiseksi.