Rieskarullat valmistuvat helposti ja nopeasti. Yleensä rieskarullien väliin laitan tuorejuustoa (maustettua tai maustamatonta), kylmäsavuporoa, graavilohta tai kinkkua ja lisäksi kasviksia, jääsalaattia ja mausteita. Maustamiseen sopivat esimerkiksi tuoreet yrtit esim. persilja tai tilli.
Rieskarullat kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan ennen tarjoiluhetkeä.
Kinkkutäytteessä raikkautta tuovat yrttituorejuusto ja kasvikset. Lohitäytteessä makua tuovat sitruunapippuri ja punasipuli. Kasvisversion makumaailmassa on pala Välimerta fetan ja oliivien muodossa. Rapea jääsalaatti sopii puolestaan rieskaan kuin rieskaan. Muista kuitenkin huuhdella salaatinlehdet ja kuivata hyvin, etteivät rieskat vetisty. Yhdestä täytteestä tulee noin 20 rieskasiivua.
Käytin rieskoina Fazerin valmiita rullarieskoja, jotka ovat kätevästi valmiiksi suorakulmion muotoisia ja nimensä mukaisesti sopivat rullattavaksi. Yhdessä paketissa on seitsemän rieskaa, mutta täytteet ovat mitoitettu neljälle rieskalle.
RIESKARULLAT KOLMELLA ERI SUOLAISELLA TÄYTTEELLÄ
Täyte 1. Kylmäsavukinkkua ja kasviksia
- 4 kpl Fazer rullarieskaa
- 1 pkt (200 g) Creme Bonjour yrttitarha tuorejuustoa
- 100 g kylmäsavukinkkua
- jääsalaattia
- ½ kurkku
- ½ punainen paprika
Täyte 2. Graavilohta, tilliä ja punasipulia
- 4 kpl Fazer rullarieskaa
- 1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g graavilohta
- 1 pieni punasipuli
- tuoretta tilliä silputtuna
- jääsalaattia
- sitruunapippuria
Täyte 3. Fetajuustoa ja oliivia
- 4 kpl Fazer rullarieskaa
- 1 pkt (200 g) Valio Viola ruohosipulituorejuustoa
- 100 g fetajuustoa
- 100 g oliiveja
- ½ kurkku
- jääsalaattia
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)