PERINTEINEN HERKKU – PANNUKAKKU (MUNATON)

Perinteiset pannukakut sopivat jälkiruoaksi tai herkutteluhetkiin. Pannukakku resepti on helppo ja ainesosat löytyvät omasta kaapista tai lähikaupasta. Useissa resepteissä pannukakkuihin tulee myös kananmunaa, mutta tässä reseptissä jätin munat pois ja lopputulos on siltikin yhtä herkullinen.

Reseptissä voit oman maun mukaan vähentää hieman sokerin määrää ja rasvaa halutessasi. Jos korvaat voin margariinilla niin suosittelen laittamaan lisäksi hieman suolaa taikinaan (n. 1 tl). Herkullisia leivontahetkiä!

PERINTEINEN PANNUKAKKU (munaton) | pellillinen | helppo

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 8 dl maitoa
  • 100 g voita (sulatettuna)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää joukkoon maito ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna pannukakun tekeytyä hetki uunista oton jälkeen ennen herkuttelua.

Pannukakun kanssa sopivat erilaiset hillot, kermavaahto, tuoreet marjat tai pakastemarjat, hedelmät.. vain mielikuvitus on rajana. Täällä perinteinen mansikkahillo pitää paikkansa pannukakkujen lisukkeena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *