SUOLAPÄHKINÄ-KINUSKIPATUKAT
Pohja
- 180 g digestive keksejä
- 100 g voita
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vispikermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1,5 dl suolapähkinöitä
- 125 g maitosuklaata
Painele seos pohjaksi suorakulmaiseen vuokaan (vuoan koko n. 35x11 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Mittaa kattilaan vispikerma ja fariinisokeri. Keitä seosta n. 10 minuuttia, kunnes lämpötila on 116 astetta. Lisää lopuksi suolapähkinät kinuskin joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt seos keksipohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.
Sulata maitosuklaa mikrossa (välillä sekoitellen) tai vesihauteessa ja levitä täytteen päälle. Laita piirakka vielä kylmään, jotta suklaakuorrute kovettuu. Viimeiseksi leikkaa piirakka patukoiksi. Patukoita tulee noin 15 kappaletta. Patukat säilyy parhaiten viileässä.
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)