Helpot ja herkulliset suolapähkinä-kinuskipatukat

sunnuntai 10. joulukuuta 2017
Herkulliset suolapähkinä-kinuskipatukat sopivat jälkiruokapöytään tai muuten vain herkutteluun. Suolaiset pähkinät, makea kinuski, rapea keksipohja ja suklaakuorrute täydentävät toinen toistaan ja siinä onkin herkku, jota tulee maisteltua aina vaan lisää ja lisää.


SUOLAPÄHKINÄ-KINUSKIPATUKAT

Pohja

  • 180 g digestive keksejä
  • 100 g voita
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl suolapähkinöitä

Kuorrute

  • 125 g maitosuklaata

Aloita valmistus pohjasta. Murskaa keksit ja yhdistä sulan voin kanssa. Mausta vaniljasokerilla.
Painele seos pohjaksi suorakulmaiseen vuokaan (vuoan koko n. 35x11 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Mittaa kattilaan vispikerma ja fariinisokeri. Keitä seosta n. 10 minuuttia, kunnes lämpötila on 116 astetta. Lisää lopuksi suolapähkinät kinuskin joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt seos keksipohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.

Sulata maitosuklaa mikrossa (välillä sekoitellen) tai vesihauteessa ja levitä täytteen päälle. Laita piirakka vielä kylmään, jotta suklaakuorrute kovettuu. Viimeiseksi leikkaa piirakka patukoiksi. Patukoita tulee noin 15 kappaletta. Patukat säilyy parhaiten viileässä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)