Sain kutsun Elma-messuille Ruokaprovinssilta ja Visit Seinäjoelta. Messuilta sain mukaan eteläpohjalaisen ruokaboksin täynnä herkullisia tuotteita paikallisilta tuottajilta. Mukana tuotteissa oli mm. pussillinen SuperPottuja, jotka ovat siis ravinnerikkaita Annabelle-lajikkeen perunoita. SuperPotun ravinnepitoisuuksien on tutkimuksissa todettu olevan tavallisesti viljeltyä perunaa korkeammat. "Lilja Farms Oy:ssä tiedostamme ravinneköyhyyteen johtavan viljelyn ongelmat. Asian ratkaisemiseksi olemme vuosien ajan kehittäneet viljelymenetelmää ja huolehtineet viljelysmaistamme. Tämän seurauksena kykenemme tuottamaan perunaa, jossa on luonnollisen korkea ravinnepitoisuus."
Herkullinen annos syntyy rapeista lohkoperunoista kermaviilidipillä ja lehtipihvillä. Maustoin lohkoperunat Alavuden öljynpuristamon kylmäpuristetulla sitruuna rypsiöljyllä ja Provencale mausteseoksella (basilika, meirami, timjami, rosmariini ja oregano). Kermaviilidippiin kannattaa lorauttaa myös sitruunaöljyä. Raikas dippi sopii mainiosti kaveriksi perunoiden kanssa. Annoksen kruunaa lehtipihvi maustevoin kera.
SITRUUNAÖLJY-YRTTILOHKOPERUNAT
Ainekset (2-3 annosta)
- n. 500 g pitkulaisia pottuja (esim. Annabelle-lajike)
- 0,5 dl sitruuna rypsiöljyä
- 1 rkl Provencale mausteseos
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- lehtipihvit
- kermaviiliä
- maustevoita
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)