Herkullinen Välimeren lihapullakastike

maanantai 18. joulukuuta 2017
Tässä reseptissä lihapullat ovat saaneet makuja Välimeren maisemista. Nämä maut tuovat vaihtelua perinteiseen lihapullakastikkeeseen. Reseptistä tuleekin runsas määrä syötävää, joka riittää useammaksi päiväksi. Tarvittaessa voit puolittaa reseptin määrät.


HERKULLINEN VÄLIMEREN LIHAPULLAKASTIKE

Ainekset, lihapullamassa

  • 800 g jauheliha (9,5%)
  • 200 g suolakurkkua
  • 150 g fetajuustoa
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ruokaöljyä paistoon

Kastike

  • 4 dl ruokakermaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1-2 tl pizzamaustetta
  • 0,5 tl suolaa

Aloita valmistus lihapullamassasta. Pilko pieniksi kuutioiksi kokonaiset suolakurkut, fetajuusto ja kuoritut valkosipulinkynnet. Ota esille iso kulho ja sekoita kaikki lihapullamassan ainekset keskenään. Pyörittele massasta tiiviitä lihapullia. Tein massasta 50 grammasia lihapullia 23 kappaletta.

Paista lihapullat suurella paistinpannulla tilkassa öljyä, kunnes ne ovat kypsiä ja pinta saanut väriä. Kaada joukkoon kastikkeen ainekset ja anna muhia 10-15 minuuttia. Tarjoile lihapullat esimerkiksi valkosipuli-kermaperunoiden kera.

2 kommenttia

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)