Persimonista on moneksi. Se sopii ruoanlaittoon ja leivontaan. Hedelmän voi viipaloida makeisiin hedelmäsalaatteihin tai ruokaisiin, suolaisiin salaatteihin esimerkiksi kana-salaattiin. Hedelmä sopii erityisesti sinihomejuuston ja fetan kanssa. Kypsästä hedelmästä voi valmistaa maukkaan smoothien tai vaikkapa hilloa.
Nyt niitä saa! Persimon on marraskuun sesonkihedelmä. Kypsä persimon on pehmeä ja makea. Kaupassa myytävät persimonit ovat usein raakoja, joten anna hedelmien kypsyä vielä kotona.
Helpot persimon-vaniljakreemiruudut leivotaan valmiista kaupan lehtitaikinalevyistä. Ruudut valmistuvat nopeasti ja sopivat hyvin lämpöisen teen tai joulun aikaan glögin kanssa.
PERSIMON-VANILJAKREEMIRUUDUT | 4 kpl
- 2 kpl valmiita lehtitaikinalevyjä
- 50 g vaniljakreemijauhe (Mauste-Sallinen)
- 1 ½ dl vesi
- tuore persimon
- juokseva hunaja
Lusikoi vaniljakreemi taikinaneliöille ja asettele persimonviipaleet kreemin päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Voit valuttaa juoksevaa hunajaa leivosten päälle paiston jälkeen tai ripotella tomusokeria.
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)