Koskenlaskija-loimulohipiirakka porkkanapohjalla

maanantai 6. marraskuuta 2017
Tämä täyteläinen piirakka pitää sisällään Koskenlaskija-sulatejuustoa, herkullista loimulohta, punasipulia ja mausteita. Piirakka ei ole mikä tahansa piirakka, nimittäin pohjassa mukana on porkkanaraastetta ja kaurahiutaleita. Pohja on siis todella mehevä, eikä kuiva lainkaan.
Tässä herkullinen resepti!


KOSKENLASKIJA-LOIMULOHIPIIRAKKA

Pohja

  • 100 g voita
  • 55 g vehnäjauhoja
  • 50 g porkkanaraastetta
  • 40 g kaurahiutaletta
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 250 g loimulohta
  • 90 g Koskenlaskija viherpippuri
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • 2,5 dl juustoraastetta
  • sitruunapippuria
  • viispippurisekoitusta
  • rakuunaa
  • suolaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta pohjaan tuleva porkkana raasteeksi. Sekoita pehmeä voi ja muut pohjan ainekset sekaisin keskenään. Voitele vuoka (Ø 22-23 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 5 minuutin ajan.

Valmistele sillä aikaa täytteen ainekset. Kuutioi sipuli, paloittele sulatejuusto, sekoita kananmunat, ruokakerma ja mausteet keskenään. Ripottele esipaistetun pohjan päälle lohi, sulatejuustopalat ja sipuli. Kaada päälle muna-kermaseos. Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 220 asteisessa uunissa noin 30-40 minuutin ajan tai kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut väriä pintaan.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)