Koskenlaskija-loimulohipiirakka porkkanapohjalla

maanantai 6. marraskuuta 2017
Tämä täyteläinen piirakka pitää sisällään Koskenlaskija-sulatejuustoa, herkullista loimulohta, punasipulia ja mausteita. Piirakka ei ole mikä tahansa piirakka, nimittäin pohjassa mukana on porkkanaraastetta ja kaurahiutaleita. Pohja on siis todella mehevä, eikä kuiva lainkaan.
Tässä herkullinen resepti!


KOSKENLASKIJA-LOIMULOHIPIIRAKKA

Pohja

  • 100 g voita
  • 55 g vehnäjauhoja
  • 50 g porkkanaraastetta
  • 40 g kaurahiutaletta
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 250 g loimulohta
  • 90 g Koskenlaskija viherpippuri
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • 2,5 dl juustoraastetta
  • sitruunapippuria
  • viispippurisekoitusta
  • rakuunaa
  • suolaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta pohjaan tuleva porkkana raasteeksi. Sekoita pehmeä voi ja muut pohjan ainekset sekaisin keskenään. Voitele vuoka (Ø 22-23 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 5 minuutin ajan.

Valmistele sillä aikaa täytteen ainekset. Kuutioi sipuli, paloittele sulatejuusto, sekoita kananmunat, ruokakerma ja mausteet keskenään. Ripottele esipaistetun pohjan päälle lohi, sulatejuustopalat ja sipuli. Kaada päälle muna-kermaseos. Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta ja reunat ovat saaneet hyvin väriä. Voit paiston loppua kohden alentaa uunin lämpöä 200 asteeseen alalämmölle, jotta pohja kypsyy myös varmasti.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)