VALKOSUKLAA MUTAKAKKU
Ainekset
- 100 g voi
- 125 g valkosuklaa
- 110 g sokeri
- 130 g vehnäjauho
- 1-2 tl vaniljasokeri
- 2 kpl kananmuna
- ripaus suolaa
- tuoreita marjoja esim. vadelmia
- tomusokeria
Lisää lopuksi jauhot ja sekoita taikinaa varovasti käännellen, kunnes taikina on tasaista. Pingota leivinpaperi 16-18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja kaada taikina vuokaan. Vuokaa ei tarvitse voidella.
Paista mutakakkua uunin keskitasolla 200 asteessa 10-15 min. Kakku on valmis, kun pinta on saanut hieman väriä. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hiukan löysäksi: kun hytkytät vuokaa ja kakku heiluu keskeltä, mutta ei enää reunoista on kakku kypsä.
Kiva vaihtoehto suklaiselle mutakakulle :)
VastaaPoista