Feta-pinaattipiirakka

lauantai 30. syyskuuta 2017

FETA-PINAATTIPIIRAKKA

Pohja

  • 170 g vehnäjauhoja
  • 60 g ruisjauhoja
  • 150 g leivontamargariinia
  • 1/4 dl vettä

Täyte

  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 kpl kananmuna
  • 200 g fetajuustoa
  • 150 g pakastepinaattia
  • 1 kpl pienehkö sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 tl pizzamaustetta
  • 1 tl suolaa
  • 0,5-1 tl mustapippurirouhetta

Pinnalle

  • n. 0,5 dl emmental juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita pohjan jauhot sekaisin ja nypi margariini joukkoon. Sekoita lopuksi kylmä vesi taikinaan. Pingota leivinpaperi 16-18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoka. Painele valmis taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata pakastepinaatti ja valuta huolellisesti ylimääräinen neste pois siivilän avulla. Sekoita täytteen ainesosat sekaisin. Kaada täyte paistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja täyte on hyytynyt.

Anna piirakan jäähtyä ja irrota sitten vuoasta.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)