Tiesitkö, että marengin voi valmistaa monella eri tyylillä? Marenkia on kolmea eri tyyppiä: ranskalainen, sveitsiläinen ja italialainen. Ranskalaisessa marengissa valkuainen ja sokeri vispataan vaahdoksi ja lopputulos kuivatetaan haluttaessa. Sveitsiläinen marenki puolestaan kypsennetään vatkattaessa vesihauteen päällä. Italialaisessa marengissa vaahdoksi vatkattuihin valkuaisiin lisätään kuumaa sokerisiirappia samalla jatkaen vatkaamista. Italialaisessa marengissa valkuais-sokerivaahtoon lisättävä kuuma sokeriliemi kypsyttää kananmunan. Näin tehdystä marengista tulee koostumukseltaan sitkeämpi, eikä leivonnaista tarvitse enää käyttää uunissa.
Mitä ovat sitten pavlovat? Venäläisen ballerinan Anna Pavlovan tanssiasu inspiroi aikansa leipureita. Syntyi ilmava, kermavaahdolla ja hedelmillä päällystetty marenkikakku. Kakun tilalle valmistin pienempiä pavlovaleivoksia, jotka ovat käteviä tarjoilla.
Pavlovassa on rapea kuori, joka kätkee sisäänsä pehmeän vaahtokarkkimaisen sisuksen. Pavlovaan on lukuisia täytevaihtoehtoja, joissa vain mielikuvitus on rajana. Kokeilin kolmea erilaista täytettä ja kaikki maistuivat herkullisilta. Näitä leivoksia täytyy saada lisää!
PIENET PAVLOVALEIVOKSET | n. 16-18 kpl |
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
Pursota valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi levyiksi (halkaisija noin 6 cm). Tee levyistä paksumpia reunoilta, jotta keskelle jää kuoppa täytettä varten. Marenkilevyjä tulee noin 16-18 kappaletta. Paista marenkeja uunissa noin tunnin ajan, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Anna marenkien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Täytä jäähtyneet marenkipohjat.
KOLME TÄYTEVAIHTOEHTOA
Sitruuna-vadelmatäyte
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl Lemon curdia
- tuoreita vadelmia
- tuoretta sitruunaa
Mansikka-suklaatäyte
- 2 dl vispikermaa
- 100-150 g Valio suklaa tuorejuusto
- 1 tl vaniljasokeria
- makeutusta tarvittaessa
- tuoreita mansikoita
- suklaarouhetta
Hedelmätäyte
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
- hedelmiä
- (esim. päärynää, nektariinia, luumua ja mansikkaa)
- koristeluun orvokkeja
Herkullisia!
VastaaPoista