Kukkakaalista ja juustosta saat maukkaan jauhottoman pizzapohjan. Täytteeksi sopivat erilaiset lihat, kana ja kasvikset pizzan tapaan. Kukkakaalipizza maistuu etenkin juuston ystäville ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
PIZZAPOHJA KUKKAKAALISTA
Ainekset
- 950 g kukkakaalirouhetta
- 130 g emmental juustoraastetta
- 4 kananmunaa
Täyte
- tomaattikastiketta
- juustoraastetta
- lihaa/kalaa/kanaa/kasviksia
Päälle
- tuoretta basilikaa/rucolaa
- tummaa balsamikastiketta
- pizzamaustetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Huuhdo kukkakaali ja irrota kukkakaalista nuput irti. Raasta nuput pieneksi rouheeksi esim. monitoimikoneella. Punnitse rouhe ja sekoita kukkakaalirouheeseen kananmunat ja juustoraaste. Muotoile pizzapohjiksi leivinpaperin päälle. Pohjamassasta tulee neljä pienempää pizzaa tai kaksi peltipizzaa. Voit myös puolittaa ohjeen määrät omien tarpeiden mukaan!
Paista pohjia uunissa 25 minuuttia. Ota pohjat uunista ulos ja lisää tomaattikastike ja täytteet pohjien päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet väriä ja juusto on sulanut kauniisti.
Viimeistele pizzat halutessasi tuoreilla yrteillä ja tummalla balsamikastikkeella.
loading..
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)