Mielettömän hyvä mansikka-raparperipiirakka

maanantai 24. heinäkuuta 2017
Eilen sattui hyvä ja aurinkoinen keli vapaapäivälle. Päätin googlettaa paikallisen mansikkatilan osoitteen ja lähteä poimimaan mansikat talven varalle pakkaseen. Monta litraa lähtikin mukaan mansikoita edulliseen hintaan ja tein heti tuoreista mansikoista ja raparperista piirakan. Tämä piirakka on helppo tehdä ja maistuu niin mehevältä! Maku paranee jopa, kun piirakka on saanut olla yön yli jääkaapissa.


MIELETTÖMÄN HYVÄ MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA

Ainekset

  • 2 kpl kananmunia
  • 160 g sokeria
  • 100 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl ruokakerma (voi myös korvata maidolla)
  • 230 g vehnäjauhoja
  • 7 g leivinjauhetta
  • 250 g mansikkaa
  • 250 g raparperia

Muruseos

  • 50 g vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • 50-100 g sokeria (oman maun mukaan)

Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sula rasva, maito ja ruokakerma ja sekoita. Lisää lopuksi vehnäjauho ja leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Kuutioi tarvittaessa raparperipalat ja halkaise mansikat. Ripottele raparperit ja mansikat pohjan päälle.

Valmista muruseos piirakan päälle. Sekoita vehnäjauhot, sula rasva ja sokeri sekaisin. Ripottele murut piirakan päälle. Paista piirakkaa 175 C (kiertoilma) tai 200 C (normaali ylä- ja alalämpö) noin 30 minuutin ajan.


Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)