Vegaaniseen täytteeseen laittaisin nyhtökauraa tai härkäpapurouhetta. Sekasyöjänä grillattu kanafilee tai mausteinen jauheliha kuulostaa myös hyvältä vaihtoehdolta. Tzatziki kuuluu olennaisena osana kreikkalaiseen keittiöön ja se sisältää jogurttia, kurkkua, valkosipulia ja mausteita. Tzatziki tarjoillaan kylmänä ja se sopii mainiosti pitojen täytteeseen tasoittamaan muiden ainesosien mausteisuutta.
Ajattelin, että pitat olisivat vaikeampia valmistaa, mutta niiden tekeminen olikin helppoa ja hauskaa!
Leikkaa valmiisiin pitoihin syntynyt tasku auki ja levitä leivän sisälle tomaattipyreetä ja makeaa chilikastiketta. Suikaloi jäävuorisalaatti ja valmistele muut mieleiset täytteet ja täytä pitat. Jos pitäleipä kerkeää jäähtymään ennen täyttöä, sen voi lämmittää uudestaan mikrossa.
PITAT | 5 kpl
Ainekset
- 460 g puolikarkea vehnäjauho
- 280 g (3 dl) vesi
- 15 g ruokaöljy
- 7 g suola
- 5 g kuivahiiva
- 1 tl pizzamauste
Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Pyöritä taikinasta viisi palloa ja kaulitse ne jauhotuksen kera 1-2 cm paksuisiksi. Nostata pellillä leivinpaperin päällä 10 minuuttia. Paista leivät uunin ylätasolla 5-8 minuutin ajan. Pitat muodostavat noustessaan taskun, joten älä pistele niitä haarukalla tai avaa uunia paiston aikana.
TZATZIKI
Ainekset
- 150 g kurkku
- 200 g kreikkalainen jogurtti
- ½ tl suola
- 1 tl valkosipulijauhe
- mustapippuria myllystä
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)