Suklaavanukas valmistuu helposti. Jos makeannälkä yllättää tai jälkiruoka uupuu vielä, niin nappaa tästä herkullinen resepti suklaavanukkaan valmistamiseen! Suklaavanukkaasta saat näyttävän jälkiruoan, kun annostelet sen jalallisiin laseihin.
SUKLAAVANUKAS
Ainekset
- 5 dl kevytmaito
- 3 rkl leivontakaakaojauhe
- ½ dl sokeri
- ½ dl perunajauho
- 1 tl vaniljasokeri
- 30 g tumma suklaa
Mittaa maito pinnoitettuun kattilaan. Siivilöi joukkoon jauhot ja lisää lopuksi sokerit ja suklaapalat.
Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Sammuta levy ja sekoita vielä noin 3 minuutin ajan jälkilämmöllä.
Siirrä kattila sivuun ja anna vanukkaan jäähtyä. Annostele jäähtynyt vanukas tarjoilulaseihin ja raasta suklaata päälle.
Vinkki! Surauta vanukas sauvasekottimella tasaiseksi ennen laseihin annostelua, jos vanukkaaseen meinaa muodostua kuori jäähtyessään.