Helppo ja maukas pinaattipannari

maanantai 5. kesäkuuta 2017
Pidemmän aikaa olen halunnut kokeilla suolaisia pannukakkuja perinteisen pannukakun rinnalla. Helpot ruoat ovat kuitenkin arjen pelastus! Pinaattipannari maistuu sellaisenaan puolukkasurvoksen kanssa tai perunamuussin ja tuoreiden kasvisten kera.

Pannari on parhaimmillaan samana päivänä syötynä, mutta kyllä tätä lämmittää ruoaksi hyvin seuraavanakin päivänä. Taikina on helppo valmistaa ja uuni tekee lopun työn. Tällä reseptillä tulee yksi uunipellillinen pannaria.


PINAATTIPANNARI

Ainekset

  • 1 pkt (400g) pakaste pinaattikeitto
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 dl rypsiöljyä
  • 5 dl (kylmää) vettä

Sulata pinaattikeitto kattilassa tai mikrossa. Anna keiton jäähtyä. Sekoita kulhossa jauhot, suola, vesi, rypsiöljy ja pinaattikeitto. Vatkaa viimeiseksi joukkoon kananmunat nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.

Anna taikinan turvota 20 min ja kaada taikina uunipellille. Paista 225 asteessa n. 30 minuutin ajan, kunnes pinta on saanut väriä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)