Karamellisoidut hunajapähkinät

lauantai 8. huhtikuuta 2017
Suolatut pähkinät ovat erityistä herkkuani. Tällä kertaa kaupasta lähti mukaan suolaamattomia pähkinöitä ja manteleita, jotka paahdoin ja maustoin herkullisiksi, rapeiksi ja makeiksi naposteltaviksi. Aikaa valmistukseen meni vain noin puoli tuntia! Tämä on hyvää vaihtelua suklaalle ja karkeille.


KARAMELLISOIDUT HUNAJAPÄHKINÄT

  • 200 g pähkinöitä ja manteleita
  • 0,75 dl vettä
  • 50 g täysruokosokeria (tavallinen sokeri käy myös)
  • 20 g kidesokeria
  • 2-3 tl juoksevaa hunajaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus suolaa

Levitä pähkinät (ja mantelit) leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda pähkinöitä 150 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Pähkinöiden paahtuessa mittaa kattilaan 50 g sokeria ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes sokeri on sulanut.

Kaada paahtuneet pähkinät laakeaan kulhoon ja valuta päälle sokeri-vesiseos. Pyörittele kunnolla sekaisin ja siivilöi loput sokeriliemestä pois.

Kaada pähkinät takaisin uunipellille ja ripottele päälle kanelia ja 20 grammaa kidesokeria. Paahda vielä noin 10 minuutin ajan tai kunnes pähkinät ovat saaneet kauniin ruskean värin. Ota pähkinät pois uunista ja valuta niiden päälle hunajaa. Sekoita pähkinät ja hunaja sekaisin. Ripottele viimeiseksi hieman suolaa pähkinöiden päälle ja anna niiden jäähtyä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)