Pizzahyrrät kinkku-aurajuustotäytteellä

lauantai 14. tammikuuta 2017
Leivoin viikonlopuksi pizzahyrriä kinkku-aurajuustotäytteellä. Pizzahyrrät ovat juuri sopivia suupaloja herkutteluun. Hyvää viikonloppua!


PIZZAHYRRÄT | n. 20 kpl

Taikina

  • 350 g jauhoja (laitoin puolet vehnä- ja puolet sämpyläjauhoja)
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 1/4 dl lämmintä vettä

Täyte

  • tomaattipyrettä
  • 1,5-2 dl auramurua
  • 1-2 tl oregano- ja basilikajauhetta
  • 250 g kinkkukuutioita
  • ½ suippopaprika

Päälle

  • juustoraastetta

Laita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhoon ja sekoita. Kaada joukkoon lämmin vesi (42-asteista) ja oliiviöljy. Alusta taikinaa käsin 10 minuuttia tai yleiskoneella noin 5 minuuttia.
Anna taikinan kohota yksi tunti lämpimässä paikassa liinan alla.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinat kahdeksi ohueksi suorakulmion muotoiseksi pizzapohjaksi.

Levitä pohjien päälle tomaattipyre. Kuutioi paprika ja levitä täytteet pohjan päälle tasaisesti. Pyöritä pohja kevyesti rullalle samalla tavalla kuin kääretorttu.

Leikkaa taikinasta tasaisia siivuja ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paina siivuja hieman kasaan kädellä ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla, kunnes juusto on sulanut ja pizzat ovat saaneet väriä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)