PIZZAHYRRÄT | n. 20 kpl
Taikina
- 350 g jauhoja (laitoin puolet vehnä- ja puolet sämpyläjauhoja)
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 1/4 dl lämmintä vettä
- tomaattipyrettä
- 1,5-2 dl auramurua
- 1-2 tl oregano- ja basilikajauhetta
- 250 g kinkkukuutioita
- ½ suippopaprika
- juustoraastetta
Anna taikinan kohota yksi tunti lämpimässä paikassa liinan alla.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinat kahdeksi ohueksi suorakulmion muotoiseksi pizzapohjaksi.
Levitä pohjien päälle tomaattipyre. Kuutioi paprika ja levitä täytteet pohjan päälle tasaisesti. Pyöritä pohja kevyesti rullalle samalla tavalla kuin kääretorttu.
Leikkaa taikinasta tasaisia siivuja ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paina siivuja hieman kasaan kädellä ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla, kunnes juusto on sulanut ja pizzat ovat saaneet väriä.
Ei kommentteja
Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)